18. september 2020
Claus Thorzager fortæller i koncerten 12 historier, som på forskellig vis har bidraget til vores liv, som det er i dag. Privat foto
gallery icon

Se billedserie

Claus Thorzager fortæller i koncerten 12 historier, som på forskellig vis har bidraget til vores liv, som det er i dag. Privat foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 Drømme om Frihed - fortiden møder fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 Drømme om Frihed - fortiden møder fremtiden
Opdateret 17. september 2020 kl. 09:05
Ringsted - 17. september 2020 kl. 09:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år er det 75 år siden Danmark blev et frit land efter besættelsen, og den sidste generation af øjenvidner til Danmarks fem år i tyskernes jerngreb forsvinder hurtigt.

I flere årtier efter krigen var mange af grundværdierne i Danmark taknemmelighed, ydmyghed og arbejdsomhed, der er blevet videregivet fra forældre til børn, og med den ældste generations forsvinden, er det vigtigt at holde historien og værdierne i live.

Eksemplet er blot et enkelt af alle de grundsten vi er formet af, og for at kunne fortælle historierne videre har Claus Thorzager skabt koncerten "12 Byer - 12 Drømme", 12 historier der spænder over 800 år, der på forskellig vis har bidraget til vores liv, som det er i dag.

Det er en fortælling om helte, frihed og drømme, som fint kan videregives til vores næste generationer, derfor er koncerten egnet for børn over otte år.

Næsten 500 mennesker oplevede premieren i Sct. Bendts Kirke i januar 2019, og nu er koncerten tilbage i en større produktion, denne gang udendørs på pladsen foran Skjoldenæsholm Gods ved Jystrup.

Det historiske område danner en perfekt ramme til det stort visuelle setup med lys, video og specielt denne aften en koncert i surround-sound.

Ud over de to fortællere Lars Storm Kristensen og Jannie Asklund, har Claus Thorzager også inviteret en af Danmarks dygtigste saxofonister Andreas Møller Bøttiger med. Den legendariske lokale duo Pynt/Baggesen varmer publikum op mens de kommer på plads.

Koncerten er blevet til i en fart, familien Bruun De Neergaard fra Skjoldenæsholm ringede til Claus Thorzager i starten af august for at høre, om det var muligt at lave en koncert med så kort varsel. Man var meget interesseret i at få arrangeret noget inden udendørssæsonen slutter, og med alle arrangementer aflyst i foråret, var det familiens interesse at bidrag til at der skulle ske noget kulturelt.

Lynhurtigt blev arrangementet stablet på benene, og der er blevet tager rigtig godt imod det. Gæsterne har kunne købe gourmet-middag på godset før koncerten, der er nu udsolgt for spisning, men det er stadig muligt at købe koncertbilletter.

Pynt/Baggesen begynder klokken 19, og herefter går Claus Thorzager på scenen med koncerten, der slutter klokken 21.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk