24. maj 2019
Susanne Frydenlund er meget tilfreds med udviklingen. Foto: Jens Wollesen
Susanne Frydenlund er meget tilfreds med udviklingen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 100 personer sparer kommunen 7,3 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 personer sparer kommunen 7,3 millioner
Ringsted - 08. november 2018 kl. 09:04
Af Hans-Henrik Lærke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1.900 personer. Så mange modtagere af enten dagpenge, kontanthjælp eller sygedagpenge kan en kommune som Ringsted forvente at have. Sidste år var der dog kun tale om 1.800, og det giver ifølge ministeriets egne tal et mindre forbrug på 7,3 millioner.

- Besparelsen betyder noget. Det er godt for statskassen og kommunen. Og så er det ikke mindst godt for den enkelte borger, som kommer i arbejde, siger borgmester Henrik Hvidesten.

Besparelsen på 7,3 millioner skal ifølge borgermesteren rettes en smule, fordi refusionsordninger fra staten skal indregnes.

Men mindre forbruget varmer alt andet lige, fordi kommunens beskæftigelsesindsats lægger beslag på mellem en fjerde- eller femtedel af kommunens samlede budget på 2,2 milliarder.

Besparelsen og succesen vækker naturligvis også begejstring hos arbejdsmarkedscenterchef i Ringsted Kommune Susanne Frydenlund, der erklærer sig »meget tilfreds«.

- Det går godt med vores tilgang til borgerne. Vi mærker, at relation virker bedre end aktivering. Vi holder hyppige samtaler og aftaler, hvad vi som jobcenter skal gøre, og hvad borgeren skal gøre. Det kan for eksempel udmønte sig i opkvalificering af borgeren, som kommer til at stå bedre over for en arbejdsgiver, giver hun som forklaring på resultatet.

De tre typer offentlig forsørgelse - dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge - som ranglisten fra ministeriet måler, beskæftiger 24 sagsbehandlere og fem virksomhedskonsulenter i Jobcentret i Ringsted, fortæller Susanne Frydenlund.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk