17. september 2019
Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det gik ikke som forventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det gik ikke som forventet
Ringsted - 15. maj 2019 kl. 16:08
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et kort øjeblik så det godt ud. Vandet løb som det skulle gennem rørsystemet af sodavandsflasker, mælkekartoner og Pringels-dåser og videre ud mod de fire sorte kasser, der var det endelige mål.

Det lykkes at ramme tre af de fire kasser, men Laura, Malte og Lucus fokuserede kun på den fjerde kasse. For den forblev tom, for det vand, der var tiltænkt den sidste kasse, løb i stedet ud på gulvet i Hal B i Ringsted Sport Center, da der onsdag var Naturfagsmaraton med deltagelse af 275 lokale elever fra 5. og 6. klasse.

- Det gik ikke, som vi havde forventet, konstaterede Laura Andersen tørt bagefter. Sammen med Malte Stuckert og Lucas Tuessen, alle fra 5.A fra Valdemarskolen, forsøgte de at løse en opgave til.

Naturfagsmaraton er en landsdækkende begivenhed, hvor 25.000 elever - 275 fra Ringsted Kommune - fra landets 5. og 6. klasser dyster i at opfinde løsninger på forskellige problemer. I år med fokus på at løse problemer for en fiktiv provinsby, Grønby, ved hjælp af naturfag. Andre udfordringer var at bygge et højt tårn af papir og holde en banan kold uden brug af strøm.

Udfordring med at fordele vandet skulle finde en løsning på, hvordan man kunne bruge regnvand til at vande altankasser i Grønby. Elevernes mange løsningsforslag var vidt forskellige, men fælles var en brug af sodavandsflasker, haveslanger og en store mængder af enten pakketape eller gaffertape.

Det har været sjovt at lege med vand for at løse opgaven, fortæller Malte Stuckert.

- Vi har brugt mange timer på det her - både i skolen og derhjemme. For det meste har det været sjovt men også frustrerende, når vi ikke kunne finde en løsning på et problem.

De tre afviser ikke, at den endelige test var en fiasko, selvom de var overbeviste om, at deres konstruktion virkede. Den var bare lidt skæv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk