20. oktober 2021
Der er stor forskel på, hvor ofte kommunalpolitikerne i Ringsted Kommune udebliver fra udvalgsmøder. Arkivfoto
Der er stor forskel på, hvor ofte kommunalpolitikerne i Ringsted Kommune udebliver fra udvalgsmøder. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Overblik: Passer din politiker sit arbejde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Overblik: Passer din politiker sit arbejde?
Opdateret 17. oktober 2017 kl. 15:57
Ringsted kommunalvalg - 17. oktober 2017 kl. 15:52
Af Sophus Zarrs Soelberg

I anledning af kommunalvalget den 21. november har Dagbladet Ringsted gennemgået 84 referater fra udvalgsmøder og 15 referater fra byrådsmøder i Ringsted Kommune for at undersøge kommunalpolitikernes engagement i deres politiske arbejde gennem det seneste år.

arrow Læs også: Borgere i opgør med 10 års nøl og pengespild

Her følger en oversigt over resultaterne:

Venstre:
Henrik Hvidesten, borgmester og formand for Økonomiudvalget: 0 procent fravær til udvalgsmøder, 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Klaus Hansen, medlem af Økonomiudvalget og formand for Klima- og Miljøudvalget: 0 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Per Roos, medlem af Ældre- og Genoptræningsudvalget, Kultur- og Trivselsudvalget og formand for Plan- og Boligudvalget: 11.7 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Line Lynnerup, Medlem af Ældre- og Genoptræningsudvalget og Kultur- og Trivselsudvalget: 9.5 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Timo Jensen, medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Plan- og Boligudvalget: 29 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Rikke Hedegaard, næstformand i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og medlem af Børne- og Undervisningsudvalget: 13 procent fravær til udvalgsmøder og 53 procent fravær ved byrådsmøder.

Johnny Brown Lundberg Dahlgaard, medlem af Klima- og Miljøudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget: 30.7 procent fravær til udvalgsmøder og 6 procent fravær ved byrådsmøder.

Dansk Folkeparti:
Per Nørhave, formand for Kultur- og Trivselsudvalget, medlem af Økonomiudvalget og Klima- og Miljøudvalget: 8.5 procent fravær til udvalgsmøder og 13 procent fravær ved byrådsmøder.

Daniel Nørhave, næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget, medlem af Økonomiudvalget og Social- og Arbejdsmarkedsudvalget: 15. 3 procent fravær til udvalgsmøder og 20 procent fravær ved byrådsmøder.

Anders Weber, medlem af Plan- og Boligudvalget og Ældre- og Genoptræningsudvalget: 8.6 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Pia Fussing, medlem af Ældre- og Genoptræningsudvalget og Kultur- og Trivselsudvalget: 0 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder. (Pia Fussing har benyttet supplant)

Det Konservative Folkeparti:
Finn Andersen, næstformand i Klima- og Miljøudvalget, medlem af Økonomiudvalget og Kultur- og Trivselsudvalget: 0 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Enhedslisten:
Jan Jakobsen, medlem af Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Klima- og Miljøudvalget: 22.7 procent fravær til udvalgsmøder og 13 procent fravær ved byrådsmøder.

Radikale Venstre:
Torben Lollikke, næstformand for Kultur- trivselsudvalget og medlem af Økonomiudvalget og Plan- og Boligudvalget: 22.3 procent fravær til udvalgsmøder og 13 procent fravær ved byrådsmøder.

Socialistisk Folkeparti:
Britta Nielsen, formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, og medlem af Økonomiudvalget, Klima- og Miljøudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget: 2 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Løsgænger:
Kisser Franciska Lehnert, medlem af Ældre- og Genoptræningsudvalget, Plan- og Boligudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget: 26.3 procent fravær til udvalgsmøder og 40 procent fravær ved byrådsmøder.

Socialdemokratiet:
Sadik Zeki Topcu, formand for Børne- og Undervisningsudvalget, og næstformand i Økonomiudvalget: 3.5 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Benny Christensen, formand for Ældre- og Genoptræningsudvalget og medlem af Klima- og Miljøudvalget: 9 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Lisbeth Andersen, næstformand for Plan- og Boligudvalget og medlem af Ældre- og Genoptræningsudvalget og Social- og Arbejdsmarkedsudvalget: 5.8 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Per Flor, medlem af Økonomiudvalget og Social- og Arbejdsmarkedsudvalget: 12 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Mette Ahm-Petersen, medlem af Plan- og Boligudvalget, Kultur- og Trivselsudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget: 10.2 procent fravær til udvalgsmøder og 0 procent fravær ved byrådsmøder.

Baggrund for opgørelse
Ringsted Byråd har nedsat syv politiske udvalg, også kaldet stående fagudvalg, som forbereder større sager til Byrådet, og som træffer egentlige beslutninger inden for udvalgets område.

Udvalgene består af byrådsmedlemmer.

Inden en sag behandles politisk, leverer de kommunale embedsmænd oplysninger og fremlægger løsningsforslag til politikerne i udvalgene.

De gennemgåede referater fra udvalgsmøder og byrådsmøder stammer alle fra perioden oktober 2016 og til september 2017, og gennemgangen peger derfor på det seneste år.

En byrådspolitiker i Ringsted Kommune modtog i 2016 14.294 kroner i vederlag per udvalgspost og 88.940 kroner i fast vederlag for byrådsmedlemskab.

Vederlaget for udvalg skal ganges ved poster i forskellige udvalg, og både udvalgsvederlag og byrådsvederlag er fast uanset deltagelse.

arrow - Vi kan faktisk anmelde dig!
13. oktober 2017 kl. 17:02 Opdateret: kl. 17:02
arrow Hele byrådet kan komme fra landet
12. oktober 2017 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:22
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk