24. oktober 2021
Dennis Ochmann er ved at være langt med planerne om Ørslev Kogræsserlaug, som han her får en snak med Sadik Topcu om. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Dennis Ochmann er ved at være langt med planerne om Ørslev Kogræsserlaug, som han her får en snak med Sadik Topcu om. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ørslev stemmer for energi uden vinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ørslev stemmer for energi uden vinger
Ringsted kommunalvalg - 31. oktober 2017 kl. 16:07
Af Anne Wandahl

Skal vi have vindmøller, der støjer og kaster skygger i folks haver. Eller skal Ringsted Kommune gå forrest og tænke i andre former for vedvarende energi.

Svarene fra vælgermødet i Ørslev Kulturhus mandag aften er: »Nej« og »ja«, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Ringsted Kommune kunne gå foran og præge fremtiden og undersøge, hvad vi kan vi hjælpe med for at få mere vedvarende energi uden vindmølleområder. Det kunne for eksempel være solcelleområder i stedet. Vi vil gerne have solceller, men vi vil ikke have vindmøller, lød det fra en spørger i salen.

Det politiske debatpanel bestod af Sadik Topcu (S), Jan Heidebo (R), Finn Andersen (K), Claus Bedemann (NB), Mette Vallentin, Henrik Thomsen (LA), Johnny Brown Dahlgaard (V), Anders Weber (DF), Henrik Kjær (EL) og Nicky Petersen (AL).

Alle går ind for at mindske eller helst helt udfase de fossile brændstoffer og flere peger på andre muligheder.

- Man er ved at udvikle solceller, der ligner teglsten, og de kan i hvert fald ikke genere nogle. Det kunne jeg tænke mig at se nærmere på, mener Henrik Thomsen (LA)

- Vi er nødt til at lave om i lokalplanen, for på grund af den må man lige nu ikke bygge solcelleanlæg i byen, fordi Ringsted vil være »byen med de røde tage«. Men Tesla har lavet røde solceller, så der findes løsninger til både at få solcelleanlæg og bevare de røde tage, siger Mette Vallentin (SF).

- Vi kunne også undersøge geotermikken nærmere. To kilometer nede i jorden ligger der kogende vand. Det kan måske bruges til en form for vedvarende energi. Desuden bør jordvarme tænkes mere ind i nybyggerier. Når man alligevel skal lægge ledninger ud, kunne man lige så godt lægge jordvarme i byggeriet også, siger Finn Andersen (K).

Enhedslisten bliver over jordoverfladen.

- Vi går ind for både havmøller og vindmøller på land. Hvorfor ikke sætte vindmøllerne langs motorvejene. De er i forvejen grimme og støjene, så der kan vindmøller ikke genere nogen. I Holland har man lagt solceller i midterrabatterne. Det kunne vi også køre hele vejen hen over Sjælland, sagde Henrik Kjær fra Enhedslisten.

Læs mere fra vælgermødet i Ørslev i DAGBLADET Ringsted tirsdag den 31. oktober.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk