13. december 2017
Borgmester Henrik Hvidesten har været flittig til at deltage i diverse indvielsesarrangementer i sin første periode som borgmester i Ringsted. Her ses han ved åbningen af den klimatilpassede Benløse Bypark 1. oktober. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Henrik Hvidesten har været flittig til at deltage i diverse indvielsesarrangementer i sin første periode som borgmester i Ringsted. Her ses han ved åbningen af den klimatilpassede Benløse Bypark 1. oktober. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lykkes det Venstre at få fire på stribe?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lykkes det Venstre at få fire på stribe?
Ringsted KV17 - 07. oktober 2017 kl. 07:16
Af Jakob Fønss
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstre har sikret sig borgmesterposten efter de tre seneste kommunalvalg i Ringsted Kommune. Spørgsmålet er, om det vil lykkes for den siddende borgmester Henrik Hvidesten at sikre fire på stribe for Venstre.

39-årige Henrik Hvidesten overtog borgmesterkontoret efter den erfarne partikollega Niels-Ulrich Hermansen, der efter to perioder som borgmester valgte at gå på pension i 2013.

Den siddende borgmester har brugt en del tid på at finde sig til rette i borgmesterrollen i sin første periode som borgmester i Ringsted Kommune.

Han er, som han selv skriver på sin Facebook-profil, en helt almindelig familiefar, der siden 2014 har haft et helt specielt job.

Henrik Hvidesten er dog langsomt vokset med opgaven og har formået at skabe et godt samarbejdsklima i byrådet med brede økonomiske aftaler henover midten.

Et arbejde der allerede var sat i gang af Niels Ulrich Hermansen via det faste økonomiske samarbejde med SF og Socialdemokratiet. Samarbejdet er siden blevet udvidet til at omfatte stort set hele byrådssalen, hvilket blev understreget af den netop indgåede budgetaftale for 2018, der blev bakket op af alle byrådets

En historisk aftale kaldte Henrik Hvidesten (V) forliget, der indeholdt imødekommelser af særlige ønsker fra alle involverede partier. Forliget afspejler ganske fint stemningen i byrådssalen i den seneste byrådsperiode. Kun meget sjældent har der været diskussioner, der er udsprunget af politisk uenighed.

Vælgerne skal nu i stemmeboksen og tilkendegive, om Henrik Hvidesten fortjener endnu en periode som borgmester. De oplagte alternativer til borgmesterposten skal findes i de to andre store partier i byrådet. Socialdemokratiets Per Flor og Dansk Folkepartis Per Nørhave går begge med borgmesterdrømme, som de vil forsøge at få indfriet via et godt valg tirsdag 21. november.

Læs hele det politiske landskab i DAGBLADET Ringsted lørdag 7. oktober.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk