24. april 2019
Der er i øjeblikket kø foran stemmeboksene i Ringsted Kongrescenter. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
gallery icon

Se billedserie

Der er i øjeblikket kø foran stemmeboksene i Ringsted Kongrescenter. Foto: Sophus Zarrs Soelberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lang kø foran stemmebokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lang kø foran stemmebokse
Opdateret 21. november 2017 kl. 17:25
Ringsted KV17 - 21. november 2017 kl. 17:21
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved valgstedet på Nørretorv i Ringsted Kongrescenter står byens borgere i øjeblikket i kø for at komme til stemmeurnerne.

Selvom Ringsted Kommune har indført digitale valglister og flere stemmebokse, har det altså ikke været muligt at slippe helt af med de lange køer.

Ved Kommunal- og Regionsrådsvalget i 2013 var problemet med lange køer særligt slemt i Ringsted Kongrescenter, og flere vælgere udtrykte efterfølgende ærgrelse over forløbet.

Ved dagens valg har de digitale valglister fjernet køen foran udleveringen af valglister, mens køen foran stemmeboksene fortsat er lang klokken 16.30.

- Vi har prøvet at optimere, det vi kan, for at undgå de lange køer ved valgstederne. Vi har indført digitale valglister, der kan scannes ind, så vi slipper for de store mapper, og vi har tilføjet flere stemmebokse ved de største valgsteder, lød det fra funktionsleder ved Politisk Service i Ringsted Kommune Dorthe Jakobsen, da Dagbladet spurgte til eventuel kø foran stemmeboksene tidligere på ugen.

Her forklarede Dorthe Jakobsen samtidig, at de fleste stemmer på det samme tidspunkt, nemlig mellem klokken 16.00 og klokken 20.00, når vælgerne får fri fra arbejde, og dette er en del af grunden til, at der kan være kø foran stemmeboksene i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk