27. november 2020
Mangel på cykelsti i Haraldsted og omegn skyldes ikke, at politikerne nedprioriterer cyklisternes trafiksikkerhed, sagde flertallet af panelet i Haraldsted. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Mangel på cykelsti i Haraldsted og omegn skyldes ikke, at politikerne nedprioriterer cyklisternes trafiksikkerhed, sagde flertallet af panelet i Haraldsted. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hellere en cykelsti end at sejle op ad åen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hellere en cykelsti end at sejle op ad åen
Ringsted KV17 - 17. november 2017 kl. 15:15
Af Anne Wandahl

300.000 kroner er netop blevet frigivet af Ringsteds byråd til en undersøgelse af mulighederne for sejlads med kano og kajak på Ringsted Å.

Det faldt nogle af deltagerne på valgmødet i Haraldsted onsdag for brystet, skriver DAGBLADET Ringsted.

En del af de 300.000 kroner skal blandt andet undersøge, hvordan sejlruten forbindes bedst muligt med Haraldsted Sø.

- Hvorfor bruger I 300.000 kroner på det og nedprioriterer cykelstierne? Vi har så mange naturoplevelser nu, at vi ikke kan nå at bruge dem, lød det fra salen.

Kandidatpanelet bestod af Per Nørhave (DF), Nicky Petersen (AL), Britta Nielsen (SF), Berit Bruun (EL), Line Lynnerup (V), Claus Bedemann (NB), Henrik Thomsen (LA), Lars Tegl Rasmussen (K), Benny Christensen () og Jan Heidebo (R).

Claus Bedemann kommenterede ikke punktet.

Alle andre end Lars Tegl Rasmussen forklarede, at cykelstier bestemt ikke er nedprioriteret.

Tværtimod blev der tilbage i 2012 afsat fire millioner om året på budgettet til netop cykelstier efter en prioriteret liste.

- Vi nedprioriterer på ingen måde cykelstierne. Men de koster rigtig mange penge. Vi anlægger, så hurtigt vi kan, efter den prioriterede liste, og her står Haraldsted-Allindemagle ikke i toppen, sagde Per Nørhave bakket op af Britta Nielsen og Benny Christensen og Line Lynnerup.

Nicky Petersen havde igen fordel af sine tre år som vejingeniør i Ringsted Kommune, for han kunne derfor i detaljer besvare et spørgsmål om kriterierne for cykelstiernes prioritering.

Lars Tegl Rasmussen mener, at vel kan man anlægge cykelsti i Haraldsted-Allindelille.

- Pengene bliver brugt på prestigeprojekter som Torvet og udvikling af sportscentret. Det er det, I er oppe imod. Man kan prioritere cykelstierne, hvis man vil, sagde De Konservatives kandidat og lokale partiformand.

Det førte til syrlige replikker fra Benny Christensen.

- De Konservative stemte for udvidelsen af sportscentret. I stemte for budget 2018. I havde ikke et eneste forslag om cykelstier. Det havde ingen partier, sagde socialdemokraten.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk