18. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Private firmaer skal ikke ind på hospitaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private firmaer skal ikke ind på hospitaler
Region Hovedstaden RV17 - 10. november 2017 kl. 17:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Marianne Frederik, spidskandidat for Enheds­listen, Region Hovedstaden

Martin Geertsen, Venstre, foreslår, private firmaer skal overtage afdelinger på det nye Hillerød Hospital, og Carl Andersen, Liberal Alliance, foreslår mange flere private løsninger af regionens sundhedsopgaver.

Det bliver aldrig med Enhedslistens medvirken.

De private firmaer skal jo tjene penge, skabe overskud, på opgaveløsningen. Så det bliver ikke billigere for regionen. Vil private afdelinger også åbne op for privat brugerbetaling?

Der er alt for mange eksempler, f.eks. ældreplejen i kommunerne, der viser, at private firmaer alligevel ikke kunne magte opgaven, så går de konkurs, og det bliver en meget vanskelig og dyr opgave for det offentlige at overtage opgaven med kort varsel.

Efter Enhedslistens mening har vi brug for en offentlig velfærd, der kan sikre lige adgang til sundhed for alle samt offentlig styring af behandling, personaleforhold og patientsikkerhed.

Ja, det kan blive bedre. Især hvis der kommer ro på området, tilstrækkeligt med ressourcer, og andre styreformer, hvor de ansatte har tid til patienterne og faglig kvalificeret behandling med inddragelse af patienterne. Det vil vi gerne være med til at arbejde for i Enhedslisten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk