17. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korrekt tolkning kan sikre liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korrekt tolkning kan sikre liv
Region Hovedstaden RV17 - 08. november 2017 kl. 12:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Af Henrik Thorup,
spidskandidat

til Region Hovedstaden, Dansk Folkeparti

Det er særdeles glædeligt, at der nu er flertal for en certificeringsordning for tolke i sundhedsvæsenet, eftersom der er sket flere alvorlige uheld som følge af dårlig og ufuldstændig tolkning. Ofte kan ordentlig kontakt og dialog med sundhedsvæsenet være et spørgsmål om liv og død, og i pressede situationer kan patienter ikke være tjent med at have vanskeligheder med at gøre sig selv forståelige, ligesom det sundhedsfaglige personale må være helt sikker på, at patienter og pårørende med udenlandsk baggrund har forstået, hvad de selv skal gøre i tilfælde af behandlingskrævende sygdom.

Dette ønske har Dansk Folkeparti længe haft. Det var ganske enkelt utilstedeligt, at man i tolkebureauer var parat til at ansætte en swahili-tolk, der ikke kunne swahili, således som det blev beskrevet i dagbladet Information.

I regionerne har ønsket eksisteret længe, men i Folketinget blev forslaget indtil for nylig kun bakket op af partier som Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Konservative. Indtil sundhedsminister Ellen Trane Nørby altså pludselig indså det fornuftige i ideen. Det siger sig selv, at der skal være strikse regler for dette område.

Forkert tolkning kan i sidste ende koste menneskeliv.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk