21. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er her en læge? Min akuthjælp er syg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er her en læge? Min akuthjælp er syg
Region Hovedstaden RV17 - 18. oktober 2017 kl. 12:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Akuttelefonen
Af Julie Herdal Molbech, spidskandidat i Helsingør Kommune (AL), kandidat til Region Hovedstaden

Siden Region Hovedstaden opsagde aftalen med Lægevagten og oprettede 1813, har sundhedsvæsnet været sygt. Man kan ikke få kvalificeret akuthjælp, fordi den person, man taler med, ikke er uddannet alment praktiserende læge. Og når de praktiserende lægers konsultationer lukker, kan man ikke få lægehjælp i sundhedshuset.

Når man placerer praktiserende læger i front på akutområdet - fx på en lægevagt, som vi tidligere har haft i Region Hovedstaden - så hjælper det med to ting samtidig: Det tager presset af hospitalernes akutafdelinger, fordi lægen er kvalificeret til hurtigt at se, når patienten ikke fejler noget alvorligt. Det hjælper også alvorligt syge til hurtigt at få den rette diagnose og behandling.

Jeg ønsker bedre samarbejde mellem region, kommune og PLO Hovedstaden.

Hvis Sundhedshuset i Helsingør skal blive rigtig fedt - med både behandlende, sociale og forebyggende funktioner - så bliver vi nødt til at samarbejde. Ingen »instans« kan løfte opgaven alene. Samfundet uddanner læger i specialet »Almen medicin«. De bliver eksperter i at læse komplekse og diffuse symptomer hos patienter - lad os bruge de kompetencer. Det afhjælper ulighed i sundhed - det styrker sundhedsvæsenet - what's not to like?

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk