21. september 2020
- Det er fedt, når man kommer ud fra skovstien, og det åbner sig. Det klarer tankerne og det er lidt rough. Men der er sgu også lidt rough inde på psykiatrisk afdeling på Oringe, siger Natasja Lee Dickinson. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

- Det er fedt, når man kommer ud fra skovstien, og det åbner sig. Det klarer tankerne og det er lidt rough. Men der er sgu også lidt rough inde på psykiatrisk afdeling på Oringe, siger Natasja Lee Dickinson. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Pynten på Oringe - et godt sted at gå tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Pynten på Oringe - et godt sted at gå tur
Oplev - 13. oktober 2017 kl. 11:31
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musiker Natasja Lee Dickinson elsker at gå en tur ud til pynten på halvøen Oringe. Hvor langt der er, ved Natasja Lee Dickinson ikke præcist, og hun kan heller ikke svare på, hvor meget tid, hun plejer at bruge herude.

- Jeg har ikke ur på - og jeg har heller ikke telefon med, siger den 40-årige sanger med et grin.

- Det bruger jeg ikke tid på at holde øje med, for så er jeg der ikke. Jeg er bare ud at gå en tur. Der er jo ikke tid på, siger hun.

For gåturen, som vel er godt to kilometer, hvis man går hele vejen rundt, handler blandt andet om at lægge hverdagens fortrædeligheder bag sig.

- Jeg har altid været et menneske, der kan lide at gå alene. For at sortere noget af al dagligdagen væk, siger Natasja Lee Dickinson, mens vi går ad grusstien, der fører os væk fra det åbne og ind blandt de gamle løvtræer.

Oringe har siden 1858 lagt jord til et psykiatrisk hospital, og det er også en grund til, at gåturen netop her giver mening for musikeren.

- Når man går her i solskinsvejr, som i dag, og nyder roen og duften, er det tankevækkende, hvor meget uro der er lige inde på den anden side af murene. Det bruger jeg i min sangskrivning og i mit arbejde, siger hun.

Natasja Lee Dickinson laver blandt andet koncertforedrag, hvor hun i selskab med en hjemløs fortæller historier og spiller musik.

- Jeg er inspireret af mennesker. Mange historier bliver ikke fortalt, siger hun, mens vi går ad den mudrede sti, der til sidst fører os gennem skoven ud i det fri på spidsen af pynten.

Find vej
  • Hvis du vil gå tur på pynten, kan du sætte gps'en til Færgegaardsvej 1, 4760 Vordingborg.
  • Så kan du holde på kirkegårdens parkeringsplads.
  • Du kan også starte med at besøge Danmarks Borgcenter og så fortsætte ned til vandet, følge stien og krydse boldbanerne over til pynten.

Her rusker blæsten, selv på en smuk dag, og udsigten til Farøbroerne er betagende.

- Det er jo smukt, når man kommer helt herud. Og hvis man orker det, kan man gå op til toppen, hvor der er får. Der er lidt nordisk »rough« over det deroppe, når det blæser. Det klarer tankerne, siger Natasja Lee Dickinson.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk