21. november 2017
- Det er min yndlingsstol, siger Susanne Rosenild om den mosbeklædte siddeplads, hun finder i skoven. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

- Det er min yndlingsstol, siger Susanne Rosenild om den mosbeklædte siddeplads, hun finder i skoven. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Eventyrskoven med ønske-egen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Eventyrskoven med ønske-egen
Oplev - 17. marts 2017 kl. 06:14
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Susanne Rosenild er naturvejleder ved Vordingborg Kommune, og derfor er hun helt på hjemmebane i den sydsjællandske natur. Hendes anbefaling er Ulvshaleskoven på det nordvestlige Møn.

arrow Læs også: Møn er nu officielt mester i mørke

- Et af mine nøgleord er, at det skal være begejstring ikke pligt, der gør, at vi kommer her, siger Susanne Rosenild.

Vi anbefaler
Hvilken oplevelse vil du anbefale?
Det spørgsmål stiller vi jer læsere.
Denne gang: Susanne Rosenild, naturvejleder i Vordingborg Kommune.

Ulvshaleskoven er statslig, og den ligger som urørt skov, hvilket giver et mangfoldigt dyre- og planteliv. En del af skoven er vældig gammel.

- Der var 2500 store ege i denne skov i slutningen af 1600-tallet, fortæller Susanne Rosenild.

Men i midten af 1700-tallet lod man svin og kvæg bruge området til at græsse, og det satte en stopper for væksten. Først i midten 1800-tallet begyndte man igen at plante træer. I dag er Ulvshaleskoven en eventyrlig blanding af gamle og yngre egetræer, andre løvtræer og nogle gamle skæve skovfyrretræer.

Skoven ligger på de gamle strandvolde, og under løvdækket ligger et væld af flintesten, som giver en særegen lyd, når man træder på dem. Vi krydser vejen fra p-pladsen og går cirka 400 meter ind i skoven. Så kommer vi til festpladsen - en lysning, hvor nogle af de ældste af skovens træer står, og hvor man kan sidde ved borde og bænke. Her står også en Margrethe-eg, der blev plantet ved regentens 50 års fødselsdag i 2009. Den ser ærlig talt ret splejset ud i kontrast til de gamle kæmper.

- Den er jo næsten 30 år gammel, så hvor gamle mon de er, siger Susanne Rosenild og peger på de smukke, gamle egetræer i lysningen.

Om sommeren vrimler her med sommerfugle, som flokkes om de mange kaprifolier, der vokser i lysningen. Her er i øvrigt også en ønske-eg.

- Finder man en flintesten med hul i, så kan man hænge den i ønske-egen, så bliver ens ønske opfyldt.

Vi hører flagspætten, spætmejsen, grågæs, fasaner og musvitter. Og vi ser spættehullerne i de gamle stammer og finder skovsyre imellem de visne blade. På heden lidt længere henne af vejen har Susanne Rosenild plukket enebær.

Naturstyrelsen har markeret en fin rute igennem skoven, der også giver en sikkerhed for, at du kommer tilbage til udgangspunktet. Ruten er markeret på stammerne med gule prikker- Man kan finde et kort over området på styrelsens hjemmeside. Vandreruten Camønoen går også gennem området.

  • Man kommer til Ulvshaleskoven ad Ulvshalevej, og hvis man sætter sin gps til, så er det nr. 283.
  • Man kan også bare dreje ind ved det blå p-skilt. Her ligger det ubemandede naturcenter Ulvshalegård

På det ubemandede Naturcenter Ulvshalegård kan man spise sin medbragte mad i tørvejr. På væggene fortæller plancher om stedets mange naturtyper: egeskov, ellesump, strandeng, rigkær, overdrev, hede og klit. Den tilstødende toiletbygning er åben døgnet og året rundt.

Du kan se videoen om Ulvshaleskoven her.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk