21. november 2018
Rørvig-Hundested Færgen er en attraktion i sig selv for Jesper Seidner Knudsen.
gallery icon

Se billedserie

Rørvig-Hundested Færgen er en attraktion i sig selv for Jesper Seidner Knudsen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Derfor skal du besøge de blide og barske kyster ved Rørvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Derfor skal du besøge de blide og barske kyster ved Rørvig
Oplev - 02. februar 2018 kl. 10:20
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han var kun otte år gammel, da han i 1959 første gang vippede med færgen ind i Rørvig Havn: porten til sommerlandet Odsherred. I dag har Jesper Seidner Knudsen sin daglige gang på egnen som museumsinspektør i Museum Vestsjælland.

- Færgen er en del af min fascination ved Rørvig, der jo en er perle af ferieland og levende liv. Færgen forbinder det blide Nordsjælland med det mere barske Vestsjælland. Om sommeren kommer man til en by fyldt med stemning, de gamle huse, folk der bader, lystsejlere og krabbefiskeri, siger Jesper Seidner Knudsen.

Kunstnere, der kom til Odsherred i slutningen af 1800-tallet, ankom netop med dampfærgen fra Frederikssund til Rørvig Havn, fortæller museumsinspektøren. Det var fx Holger Drachmann, som skrev »Midsommervisen« i Rørvig i 1885, og de betydningsfulde landsskabsmalere Th. Phillipsen og Vilhelm Kyhn.

Jesper Seidner Knudsen anbefaler, at man under sig selv færgeoplevelsen.

- Færgeturen er et af de få steder ved Sjælland, hvor jeg har set sæler. Rørvig er et mødested også geografisk, og når man sejler, fornemmer man tydeligt det barske Kattegat og den store flotte Isefjord.

Sommertraditionen med engang børn og i dag børnebørnene begynder med en badetur ved Gudmindrup Lyng i Sejerøbugten, og så går turen til Rørvig.

- Vi skal have hele den kulturelle oplevelse, børnene skal fiske krabber, vi drikker en lækker kop kaffe og spiser pomfritter. Men man kan også få meget ud af at gå en tur ind i selve landsbyen. Rørvig har faktisk været en stor sejler- og fiskerby og har haft lodseri indtil 1927, og når man kører inde i Rørvig med snesevis af stråtækte huse, så får man lidt samme fornemmelse som i Dragør og Troense, siger Jesper Seidner Knudsen.

Rørvig er et yndet udflugtsmål for ham og hustruen året rundt.

- Vi går tit ad Fjordstien, man skal kun 100 meter hen ad stien fra havnen for at se et spændende, lidt japansk inspireret sommerhus. Det er skabt af en af Danmarks mest kendte kvindelige arkitekt Hanne Kjærholm, der også har tegnet en fløj til Holstebro Kunstmuseum, hvor jeg var museumsleder i mine unge år.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk