21. november 2018
Aaben Dans er egnsteater og ligger i Musiconbydelen i Roskilde. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Aaben Dans er egnsteater og ligger i Musiconbydelen i Roskilde. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Anbefaling - Derfor skal du besøge Aaben Dans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Anbefaling - Derfor skal du besøge Aaben Dans
Oplev - 19. januar 2018 kl. 11:45
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når du skal have fortalt en historie på en anderledes måde, hvor alle sanser er i brug, så besøg Aaben Dans. Opfordringen kommer fra Dorte Schou, børnebogsforfatter, sygeplejerske og kulturforbruger, bosat i Roskilde.

- Vi er så heldige, at vores egnsteater er et danseteater. De laver forestillinger for børn, unge og voksne, siger Dorte Schou om Aaben Dans, som har til huse i Roskilde-bydelen Musicon med rockmuseet Ragnarock som genbo.

Find vej
  • Du finder Aaben Dans på adressen Rabalderstræde 10 i Roskilde-bydelen Musicon, der ligger en halv times gang fra stationen.
  • Bus 202A fra Roskilde Station kører til Musicon.

Danseteateret blev etableret i 2008. Det seneste år har danserne spillet 136 forestillinger i seks lande, afholdt over 700 arrangementer for mere end 26.000 danseglade mennesker i alle aldre - og modtaget en Reumert-nominering for forestillingen Tre Ben, som er på vej på turné i disse dage.

Dorte Schou har set flere forestillinger på Aaben Dans. Senest »Med Hånden på Hjertet«, hvor det meste af forestillingen foregik i mørke.

- Det fede ved at blive præsenteret for den type historiefortælling er, at det giver mulighed for at se en tolkning af verden, som er så langt fra den normale udtryksmåde. Jeg har set én forestilling, som jeg ikke kunne lide. Det var et indblik i træningslokalet, de skulle vise alt det de kunne, og så holdt det op med at give mening for mig. Der skal være en historiefortælling, siger Dorte Schou.

Hele familien har taget Aaben Dans til sig. Faktisk har Dorte Schous to døtre, Vera og Hjørdis, medvirket i forestillingen Made in Roskilde, som blev opført i et samspil mellem professionelle dansere og dygtige unge.

- Det blev en meget rørende forestilling, siger Dorte Schou.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk