28. september 2020
Vil der stadig være julemarked på Gavnø Slot, hvis en krig rasede i Danmark? funderer klummeskribent Laurids Thingholm Erhardsen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Vil der stadig være julemarked på Gavnø Slot, hvis en krig rasede i Danmark? funderer klummeskribent Laurids Thingholm Erhardsen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turist i en krigszone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turist i en krigszone
Oplev - 02. januar 2020 kl. 11:00
Af Laurids Thingholm Erhardsen, studerende, Leisure Management, Professionshøjskolen Absalon

Hvor langt vil Danmark gå for at vedligeholde turismen?

En uge tilbragt i Israel med ca. 30 andre studerende skulle gøre mig klogere på, hvordan vi innoverer på turisme. At der skulle affyres 400 raketter mod Israel i løbet af ugen, var ikke til at forudse.

Jeg og otte andre studerende fra Professionshøjskolen Absalon fik muligheden for at komme til Israel i forbindelse med en innovations-workshop omkring turisme. Fokus var at samarbejde tæt med nogle israelske studerende fra Ben-Gurion University i Beer-Sheeva - 45 km fra Gaza-striben.

En tidlig morgen, hvor vi skulle fortsætte med at undersøge, hvordan man kan innovere på turisme, og i hvilken retning både turismen og turister er på vej hen, blev vi kontaktet af den danske ambassade i Israel. Palæstina havde affyret raketter ind over Israel grundet et israelsk angreb mod Palæstina et par timer tidligere. Lynhurtigt blev samtlige danske studerende sat ind i sikkerhedsregler, hvis bomberne skulle lande i vores område. Stueetagen i boligkomplekset, vi boede i, bød heldigvis på konferencelokale og sikkerhedsrum, så al undervisning og arbejde kunne rykkes dertil. Det surrealistiske ved at studere turisme i et land i krig blev belyst mere og mere. De faglige aspekter blev en smule parkeret, og mit fokus blev rettet på, hvor langt turister er villige til at gå for netop at stille deres rejselyst. Og hvor langt er et land villig til at gå for at tilgodese turister?

Israel har været en del af konflikt i så lang tid, at det er blevet hverdag for børn og ældre i landet. Dog strømmer turister fra hele verden stadig til.

Et tværkulturelt forløb blev med ét til en selvrealisering af, hvordan vi arbejder med turisme i Danmark.

Hvis vi på halvårlig basis fik besøg af tyske bombefly fra syd eller svenske krigsskibe mod øst, ville vi så stadig kunne byde internationale turister velkomne med åbne arme? Ville der stadig blive solgt gløgg med et smil til julemarked på Gavnø Slot? Ville Rødvig Kro & Badehotel stadig byde på frokost kl. 12?

Jeg er heldigvis så tilpas ung, at jeg ikke mindes direkte forfærdelige tider i Danmark. Jeg har dog svært ved at forestille mig, at vi danskere glædeligt ville gå på arbejde og sælge vandreture og fadøl, hvis først den landsdækkende sirene ville skrige alle andre dage end den årlige testdag.

Turister fra hele verden valfarter hver dag til Jerusalem på trods af krig og ødelæggelse i selv samme land. Gad vide, hvilke danske turistattraktioner der skulle agere trækplaster i tilfælde af, at Danmark var i en årelang krig.

Og ville vi som land overhovedet været interesseret i at opretholde turismen, hvis danskerne aldrig var helt sikre på deres sikkerhed, når de bevægede sig ud? Danmark elsker turisme, men hvor går grænsen?

Jeg er nok egentlig ikke interesseret i at få det at vide, men spørgsmålet finder jeg tankevækkende.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk