19. maj 2021
En tænkepause - omend ufrivillig - kan kærligt skubbe til de kreative tanker og åbne nye døre. Det skete på gourmetrestauranten Støvlet Katrines Hus, der trods store udfordringer har succes. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

En tænkepause - omend ufrivillig - kan kærligt skubbe til de kreative tanker og åbne nye døre. Det skete på gourmetrestauranten Støvlet Katrines Hus, der trods store udfordringer har succes. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods brand og nedlukning: Restaurant har haft et godt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods brand og nedlukning: Restaurant har haft et godt år
Oplev - 23. januar 2021 kl. 07:30
Af Ulla Grundtvig Brask

Det her er historien om, hvor meget lokal opbakning betyder for en restaurant i et helt usædvanligt 2020.

Stedet er Støvlet Katrines Hus, der er en gourmetrestaurant i Sorø - med udsigt til Sorø Sø. Ejer er Lars Mortensen, der har drevet i stedet i 22 år.

- Selvfølgelig har det været et meget usædvanligt år - også for os. Men vi har ikke været så hårdt ramt som restauranterne i København. Størstedelen af vores kunder er nemlig erhvervskunder og private, der kommer fra Sorø og omegn. Vi lever ikke af turisterne, som de gør i hovedstaden, forklarer Lars Mortensen fra Støvlet Katrine.

Han betegner 2020 som et »godt år for virksomheden«.

- Når det er sagt, så er der jo ikke noget, der kommer af sig selv. Vi er dybt taknemmelige over, at private og virksomheder i vores lokalråde har bakket os så massivt op - også i 2020, siger Lars Mortensen.

Mindre menuer

Hvis han skal pege på en af de ting, som har hjulpet restauranten i den rigtige retning, så er det en omtænkning af menuerne i gourmet- restauranten. Sådan nogle forandringer sker ofte, når man af andre grunde tvinges til at stoppe op. Og det var præcis, hvad der skete for Støvlet Katrine.

  • Støvlet Katrines Hus er en restaurant, der ligger på Slagelsevej 63, Sorø.
  • Lars Mortensen har været ejer og restauratør på stedet siden 1998.
  • Restauranten tilbyder - under normale forhold - frokost- og aftenmenu til både private, selskaber, møder og konferencer.
  • I perioderne med corona-restriktioner har restauranten tilbudt take-away-mad.
  • Store dele af Støvlet Katrines Hus brændte den 1. december 2019, men den genåbnede i midlertidige lokaler i Bisserup kort efter branden.
  • Efter istandsættelse åbnede restauranten igen officielt den 13. marts 2020, men blev tvunget til nedlukning kort tid efter - lige som resten af branchen.

Den 1. december 2019 blev restauranten ramt af en voldsom brand, der var forårsaget af nogle elinstallationer. Branden nåede at få fat i den ene længes 1. sal, mens stueetagen blev svært vandskadet efter slukningen. Restauranten er et stråtækt bindingsværkshus.

- Vi genåbnede den 13. marts 2020, og det var i den forbindelse, vi besluttede at tænke kreativt, fortæller Lars Mortensen om målet med at »ramme bredere«.

Kreativitet

Tidligere kunne man bestille nogle store menuer på Sorø-restauranten.

Det kan man stadig. Med og uden vinmenu. Men nyt er det for eksempel, at man kan bestille en tre retters menu til en overkommelig pris.

- Det betyder, at vi nu får nogle gæster ind, som måske ikke ville komme eller ikke komme så ofte. Det har været virkelig populært, siger restauratøren, der hverken er fan af bygningsbrande eller corona, men han kan godt lide at blive udfordret og være tvunget til at tænke ud af boksen og hurtigt.

- For os har det været en god anledning til at være kreative, konstaterer han.

Nu sætter corona-restriktionerne begrænsninger for Støvlet Katrine, men restauranten tilbyder take away torsdag-lørdag via hjemmesiden. Det fungerer godt, og der er bud efter maden.

Læs historien om Støvlet Katrine her:
Glæder sig

Men der er ingen tvivl om, hvad Lars Mortensen brænder for:

Det »rigtige« møde med gæsten, den spændende snak om mad og vin, arbejdet med den både smukke og velsmagende mad serveret på en tallerken og events, hvor alle går klogere hjem.

- Vi kan slet ikke vente med at komme i gang igen i restauranten. Vi har planlagt hele 2021 i detaljer og venter kun på, at vi må trykke på start-knappen, siger Lars Mortensen.

Du kan holde øje med events og menuer på www.stovletkatrineshus.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk