25. juni 2019
Posthuset i Slagelse har sagt farvel til breve og pakker. Stedet er blevet et innovationshus, betegnes det i hvert fald. Her er det Frederik Allingham de Cordier, der som en af flere iværksættere, skaber liv med cocktails. Her er det Mads Larsen og Sofie Raahauge, der nyder godt af varerne. 

Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Posthuset i Slagelse har sagt farvel til breve og pakker. Stedet er blevet et innovationshus, betegnes det i hvert fald. Her er det Frederik Allingham de Cordier, der som en af flere iværksættere, skaber liv med cocktails. Her er det Mads Larsen og Sofie Raahauge, der nyder godt af varerne. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storbykultur i rustikke rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbykultur i rustikke rammer
Oplev - 18. januar 2019 kl. 16:09
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sofaarrangementer og lænestole. Burgere og cocktails. Tekstiler og anden klædelig habengut af økologisk art og med bæredygtigheden som krumtap.

Et hedengangent posthus i hjertet af Slagelse syder fortsat af liv, om end det ikke længere er postsortering af pakker og breve, der skaber sved på panden.

Det tidligere posthus, hvis fornyelse og renovering snart står Slagelse Kommune i 37 millioner kroner, rummer stadigvæk en pakkehal, der indtil for ganske nylig stod lige så rå tilbage, som den var blevet efterladt, da postvæsenet sagde farvel.

Her langes i dag burgere over disken, mens cocktailmager Frederik Allingham de Cordier manøvrerer smagfulde drinks til live. I sidelokalet sælger skolelærer Tine Birch tøj, mens Miguel Calderon eksekverer tøjprint i den blå barak udenfor.

Ifølge indehaveren af foodtrucken Manden og Konen, Sanne Salomonsen, der også er udviklingskonsulent i Slagelse Kommune og i øvrigt tidligere såkaldt postmester, favner de mange kvadratmeter noget ganske særligt.

- Der er en oplevelsesværdi i stedet, trods det er lidt skjult. Der er meget lidt synlighed, og det er en af udfordringerne, siger Sanne Salomonsen, som dog udgør et felt af lejere - med en i øvrigt ganske beskeden husleje - der gerne vil udvikle.

Det siger også Frederik Allingham de Cordier, der betaler 312,5 kroner i månedlig husleje for sine 15 hjørnekvadratmeter.

- Det er et iværksætterhus, hvor vi gerne vil stå for en raffineret oplevelse. Vi er her også for at teste og prøve af, siger han.

Som i New York og Berlin
Ifølge ham er stedet et besøg værd. Det mener også mange andre - studerende, unge som ældre - der i dag frekventerer stedet torsdag, fredag og lørdag, hvor i hvert fald han holder åbent til sent.

Det samme gør eksempelvis Manden og Konen, som også fra tid til anden står for andre traktementer. Man håber dog på at få flere indenfor i de rustikke rammer, som kan føles kølige, men stadigvæk varme i deres særprægede, indbydende stil.

- Vi forsøger at udvide konceptet til både at rumme bogarrangementer og lignende events, fortæller Tine Birch, som holder åbent imellem klokken 16 og 20 torsdag og fredag, mens lørdagens åbningstider hedder 11 til 15.

- Vi har de der fælles tider, og vi har hver vores forretning, men vi er selvfølgelig sammen om at skabe dette sted, tilføjer Sanne Salomonsen, der mener, at adressen er unik, idet der ikke findes lignende oaser andre steder i byen.

Det gør der i flere af verdens større metropoler, mener Frederik Allingham de Cordier.

- Der er jo lidt storbystemning over det, og vi håber også, det bliver mere populært med tiden, siger han.

På lånt tid
Tilbuddene er mange. I Miguel Calderons barak udenfor er åbningstiderne vel at bemærke nogle andre. Han har åbent mellem klokken 10 og 15 på hverdage samt enkelte lørdage.

Han printer trøjer og andet tøj helt efter kundens ønske. Stadigvæk er forretningen ikke helt på plads.

- Venner og bekendte har været her, men det skal jo også ud til andre, siger han og pointerer, at han er glad for muligheden for at udvikle sine idéer.

Samtidig skal det overordnet siges, at pakkehallens lejere bor på adressen på lånt tid. Der er nemlig tale om kortvarige lejekontrakter, der forhandles kvart-, halv- og helårligt, afhængigt af hvilken aftale der er truffet.

- Vi ved, at det, vi har gang i, ikke er den »store plan« for posthuset. Det kan jo godt være, at indretningen og behovet ændrer sig i fremtiden. Vi håber dog på mere medvind, så stedet netop får en fremtid, siger Sanne Salomonsen i den forbindelse.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk