19. september 2018
I 2016 opførte Opera Hedeland La Sonnambula med bl.a. Lina Johnson. Foto: Bjørn Armbjørn
gallery icon

Se billedserie

I 2016 opførte Opera Hedeland La Sonnambula med bl.a. Lina Johnson. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommernattens smil i Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommernattens smil i Hedeland
Oplev - 04. august 2017 kl. 11:18
Af Claus Lynge, operachef Opera Hedeland
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvor er det man i august hvert år siden 2002 kommer kl. 17 og spiser i selskab med venner og familie i et par timer, for så at sætte sig til rette med en af Danmarks smukke udsigter, og hvor der kl. 20 skrues op for opera i stor-format med orkester, kor og internationale solister? Og hvor oplever man sommeraftens skiften fra dagslys over skumring til augustaftenens tvelys med himmel, landskab, symfoniorkester og scene i eet blik - til tider brudt af uglens svæv eller grågæs, der afholder flyveskole i synsfeltet?

Svaret er: Opera Hedeland beliggende i Hedeland Naturpark i hjertet af Sjælland - under 1 times kørsel fra næsten alle større sjællandske byer.

Dirigenten i limousinen
Nordens største amfiteater blev indviet i 1996, og den første begivenhed var en vidunderlig koncert med Santa Cecilia orkestret fra Rom under den store dirigent Zubin Mehta. Han kom derud med chauffør i limousine, og udbrød, da han så omgivelserne:

-Jeg tror det er første gang jeg dirigerer på en losseplads! Koncerten var tilmed en dødsmesse: Verdi´s berømte "Requiem".

Området havde siden slutningen af 1800-årene været brugt som grusgrav, hvor firmaer som F.L. Schmidt og Hoffmann udvandt grus til cementfremstilling og byggeri. Da den industrielle aktivitet ophørte i slutningen af 1960erne, henlå området som et månelandskab og lokaliteten blev populært blandt lyssky typer. Mange danske film brugte grusgravsområdet som kulisse til scener, hvor noget skummelt skulle foregå. Scener fra "Slå først, Frede" og adskillige Olsen banden-film er således optaget i Hedeland.

Den smukke natur
I dag er Hedeland Naturpark et af Sjællands smukkeste naturområder: bløde bakkeforløb, skovområder med eg og andre gamle danske træsorter, ridestier, vin-terasser (pinot grus), skibakken og Nordens største amfiteater med plads til 3000 siddende gæster. Drivende kraft var landskabsarkitekt Erik Juhl, der i mange år var direktør for interessentskabet bag områdets udvikling.

Flora diversiteten er imponerende, faunaen ligeså - heriblandt sjældne sopraner og tenorer.

I år bliver det Puccinis opera "La Boheme" vi sætter op. Scenografien er lige så spektakulær som handlingen: 1200 m3 ægte sne lægges ud. Handlingen foregår jo juleaften og en tid ind i den kolde vintertid i Paris.

Vi lukker luftrummet over Hedeland, spærrer for kørende trafik i området, så alt er klar: kom og Oplev!

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk