21. august 2019
Man skal holde godt øje med landskabet for at finde frem til næste post, men ved de ugentlige orienteringsløb i Boserup Skov er der baner på alle niveauer. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Man skal holde godt øje med landskabet for at finde frem til næste post, men ved de ugentlige orienteringsløb i Boserup Skov er der baner på alle niveauer. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skovens kinderæg: Hele tre ting på én gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skovens kinderæg: Hele tre ting på én gang
Oplev - 15. marts 2019 kl. 11:38
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er motion, det er en naturoplevelse - og en skattejagt! Orienteringsløb er hele (eller mindst) tre ting på én gang og tilmed børnevenligt, men de færreste har prøvet det. Det er dog nemt at råde bod på, for hver lørdag giver orienteringsklubben OK Roskilde alle og enhver mulighed for at prøve sporten i Boserup Skov.

Orienteringsløb kan på mange måder være et godt alternativ til at motionere på landevejene, som for nogen kan være monotont og hårdt for benene. Orienteringsløbet giver skovbund under fødderne, en naturoplevelse og et fælles mål med at bevæge sig.

- Det er jo en ligesom den skattejagt, vi alle sammen godt kunne lide, da vi var børn. Du glemmer jo, at du løber, så lige pludselig har du løbet fem kilometer ud ad en skovsti, siger John Tripax, der har løbet orientering i 50 år og er blandt de frivillige arrangører af OK Roskildes familie- og motionsorientering.

Orienteringssporten er ikke særlig udbredt, og for nogen lyder den måske lidt svær og indviklet, men til løbene i Boserup Skov kan alle være med uden at kende det mindste til sporten. Mange af de fremmødte er familier, som enten løber i samlet flok eller deler sig op, så den yngste tager en begyndertur og den ældste prøver kræfter med en lidt sværere og længere tur.

For OK Roskilde er formålet med de ugentlige familieløb at give folk en god oplevelse med orienteringsløb. Håbet er selvfølgelig, at det kan give nogle fremtidige medlemmer, men forholdet det frivillige arbejde med løbene står ikke helt mål med, hvad der kommer ind af nye medlemmer.

- Vi synes, vi laver et rigtig stort arbejde, men det er svært at få nye medlemmer i en sport, der ikke er kendt, siger John Tripax, men det får dog ikke et øjeblik den erfarne orienteringsløber til at vende mundvigene mod skovbunden.

Han løber selv VM og andre internationale løb, men uanset niveau er det sportens kombination af hjerne og hjerte, der driver værket. På højt plan handler det om at være skrap til at finde den korteste vej gennem landskabet i høj fart, men det dur ikke at løbe hurtigere, end man kan orientere sig.

- Hvis ikke du kan orientere dig, taber du. Du taber måske fem minutter, hvis du løber forkert, og du kan kun vinde to, hvis du løber stærkt, siger John Tripax.

Møder man op om lørdagen i Boserup Skov, handler det dog først og fremmest om at komme i mål og have det sjovt. Kan man ikke komme i skoven om lørdagen, er der også mulighed for selv at downloade baner.

OK Roskilde har ud over Boserup, hvor posterne er blev fornyet med 100 nye egestolper, baner i Himmelev, Hyrdehøj og Folkeparken i Roskilde, men på resten af Sjælland har andre orienteringsklubber noget lignende.

Som nybegynder vil det dog være en god idé at starte med en lørdag i Boserup Skov, hvor man kan blive sat ind i, hvordan man løber med kort og kompas, og hvad alle de mærkelige farver og skraveringer på kortet betyder.

Du kan prøve orienteringsløb hver lørdag i Boserup Skov ved Roskilde.

Der er afgang fra Boserupgård Naturcenter mellem klokken 13 og 13.30.

Begynderruterne er på 2-3 km. Den mellemsvære og svære er på 4-7 km, og der er specialbaner for de vovede.

Banerne kan godt klares i almindeligt tøj og fodtøj, bare man klæder sig efter vejret.

Det koster 10 kroner for medlemmer og 20 kroner for ikke-medlemmer.

Familie- og motionsorientering er arrangeret af orienteringsklubben OK Roskilde.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk