24. maj 2019
Når man er vært for en strikkefest, bærer man naturligvis et strikket navneskilt. Det er et af foreningens medlemmer, der står bag design og udførelse.
gallery icon

Se billedserie

Når man er vært for en strikkefest, bærer man naturligvis et strikket navneskilt. Det er et af foreningens medlemmer, der står bag design og udførelse.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal du med til fest med masker og pinde?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du med til fest med masker og pinde?
Oplev - 17. oktober 2018 kl. 08:24
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løbbinding, patent, neverkont og montering er nogle af de håndarbejdssysler, som du kan få indblik i, når Holbæk Strikkeforening og AOF Holbæk inviterer til strikkefest på det tidligere Holbæk Seminarium i Holbæk den 3. og 4. november.

Det er tredje udgave af strikkefesten, der de tidligere år har tiltrukket 300-400 deltagere. Ud over workshops med for eksempel strikkeguruen Vithard Villumsen og Katrine Wohllebe, der står bag hjemmesiden Goodlifeknitting, byder strikkefesten i Holbæk også på boder med strikke- og hækleartikler, et enkelt foredrag og ikke mindst socialt samvær. Entréen koster 75 kroner for begge dage, og derudover er de forskellige workshops af tre-fire timers varighed samt foredraget noget, deltagerne kan købe til.

- Du kan både hygge dig med nogen, du kender, og du kan lære nogen at kende, siger Birgit Becker Andersen, der er formand for Holbæk Strikkeforening.

Det med at lære nye at kende er ikke overladt til tilfældighederne, for medlemmer af Holbæk Strikkeforening vil cirkulere blandt de strikkende og sørge for, at der er gang i snakken, inspirationen og erfaringsudvekslingen.Det er blandt andet Birgit Folkersen, der har den rolle, og hun er ikke i tvivl om, hvad det at mødes med andre betyder for hendes håndarbejde.

- Jeg tror aldrig, jeg har fået så meget inspiration, som siden jeg er kommet med i strikkeforeningen. Jeg har fået et meget større repertoire at spille på i forhold til at strikke og hækle. Det er en kæmpe inspiration at mødes med andre, frem for at sidde derhjemme og strikke, siger hun.

Grydelapper udstilles
Strikkefesten giver mulighed for at donere eventuel overskudsproduktion til velgørende formål i hver sin ende af et livsforløb. Mødrehjælpen i Holbæk aftager baby- og børnestrik, mens plejecentret Samsøvej i Holbæk aftager strik til de ældre beboere. Også de to foregående år har det været muligt at donere strik. Endelig byder strikkefesten på en udstilling af grydelapper. Det er både nyproducerede, som blandt andre Birgit Becker Andersen har været i gang med. Men foreningens medlemmer har også været hjemme i gemmerne for at se, hvad de kunne drive op af strikkede og hæklede grydelapper. - Det er primært kvinder, der kommer. Det er det med at kunne bruge en hel dag på sig selv og sin interesse - hvor man holder fri fra sin familie og dyrker sin interesse, fortæller Birgit Becker Andersen.

Strikning kan både supplere socialt samvær, men det kan også være fordybelse, når opskrifterne og metoderne kræver mere koncentration. Håndarbejdet har de senere år fået en renæssance, og digitale fora som Instagram og Pinterest bugner af inspiration. Men hvad er det egentlig, strikning giver? Birgit Folkersen har et bud på det.

- Jeg strikker og hækler utroligt meget, og det er simpelthen min måde at slappe af på - plus at det er en kæmpe tilfredsstillelse at lave nogle flotte ting.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk