19. april 2019
Jytte Christensen har boet i Stenlille det meste af sit liv. Her i Åmosen finder hun ro. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Jytte Christensen har boet i Stenlille det meste af sit liv. Her i Åmosen finder hun ro. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og skønne naturfotos: Her kan du finde sjælefreden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og skønne naturfotos: Her kan du finde sjælefreden
Oplev - 12. oktober 2018 kl. 08:02
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jytte Christensen har taget termokanden og nogle müslibarer med. - Vi kan lige så godt gøre lidt hygge ud af det, siger hun, mens hun breder et par gamle aviser ud, så vi kan sidde på bænken uden at blive våde bagi.

Vi er ved Assentorp Bålhytte i Åmosen. Jytte Christensen bor i Stenlille, et par kilometer herfra, og det er langt fra første gang, hun har pakket kaffen og er taget på tur til Åmosen.

Find vej
Du kan finde vej til bålhytten i Assentorp ved at indstille gps'en til Maglemosevej 3A, 4295 Stenlille. Hvis du er i bil, kan du parkere her og gå eller cykle videre. Ved bålhytten finder du også oplysningstavler og kort over området.

- Det er et fantastisk område her. Der er gode stier at cykle på, man kan køre en rundtur på 17 kilometer, fortæller hun og fisker et kort op af en af de små kasser ved informationstavlerne, der fortæller om fuglelivet og naturen herude. Bålhytten, som vi sidder ved, er én af tre bålhytter i området, som man kan leje af naturparken. Ellers er her ikke mange faciliteter, men til gengæld er her fred og ro - og flora og fauna.

Sjælefred og kaffe

Om sommeren kan du høre nattergal eller kærsanger og på denne årstid er det rovfuglene, der glider forbi.

Her er både rød glente og havørne.

- Hvis man har været lidt stresset, så skal man komme herud og få noget sjælefred. Jeg har set så mange solnedgange her. Det er fantastisk flot, siger Jytte Christensen, mens vi drikker vores kaffe og kigger ud over landskabet med de flade marker og skovkanten. Og tager en lille pause.

Jytte Christensen er selv vokset op i Stenlille. Hendes mor arbejdede en overgang i Åmosen, som har været Sjællands største leverandør af brændsel. Under Anden Verdenskrig blev der dagligt sendt 75 togvogne af sted med tørv til hovedstaden.

- Jeg kan huske, jeg var seks-syv år gammel og cyklede herud, når min mor arbejdede. Det var virkelig hårdt, tungt arbejde, og de blev beskidte, siger Jytte Christensen, som selv stiftede sin familie i Stenlille og har arbejdet i byens børnehave.

Hun kender stort set alle - og de kender hende. Foruden at træde i pedalerne sammen med de 60 andre medlemmer af Stenlille Cykelklub, der jævnligt har ture herud til Åmosen, er hun blandt meget andet med til at arrangere juleklip for byens børn, og hun er en af de frivillige, der gør Stenlilles festuge »Sjov i gaden« til et tilløbsstykke.

- Jeg har jo boet her altid. Man kender alle. Alle stiller op. Det er vidunderligt at kende så mange mennesker. Vi tager hånd om hinanden, siger Jytte Christensen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk