20. juli 2019
Fiskerbådene sejler ud fra Havnebyen, som også har fiskeudsalg og røgeri på havnen.
gallery icon

Se billedserie

Fiskerbådene sejler ud fra Havnebyen, som også har fiskeudsalg og røgeri på havnen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video: Sommer med sæler og luftshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video: Sommer med sæler og luftshow
Oplev - 22. juni 2018 kl. 10:49
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennem mange år var Anne-Marie Donslund af den opfattelse, at Sjællands Odde er ensbetydende med sidste stop før Jylland.
- Jeg troede, det var færgehavnen, man mente, når man talte om Sjællands Odde. Det var jo den, jeg kendte, når jeg skulle til Jylland, siger Anne-Marie Donslund, der selv kommer fra Ikast.

Anne-Marie Donslund bor i dag i Vallekilde - i den anden ende af Odsherred. Hun er forfatter, underviser og ansat som kulturkonsulent i Odsherred Kommune. Vi mødes på havnekanten i Havnebyen på Sjællands Odde med duften af nyrøget fisk i næsen.
- Jeg fandt ud af, at der er en rigtig havn. Dem er der ikke mange af tilbage. Og der er det bedste røgeri og fiskehandler, siger Anne-Marie Donslund, der som barn kom meget ved Limfjorden, hvor familien havde sommerhus. Havnebyen giver en følelse af barndommens land. Det er autentisk, synes hun.

Til lands, til vand og i luften

Og Anne-Marie Donslund er også fast gæst, når Havnebyen lægger kaj til Odden Sætter Sejl. Arrangørerne bag - fire gæve kvinder - kalder det for en fællesskabsfest. Det er et to-dages arrangement med gang i Havnebyen, og Anne-Marie Donslund anbefaler, at man kører ad Odden til for at tage del i festlighederne.
- Der foregår en hel masse ting her på havnen - både til lands, til vands og i luften. Det er ikke bare en havnefest. Der er aktiviteter langs hele havnen. Boder, kunsthåndværkere og musik. Det er simpelthen så hyggeligt, siger Anne-Marie Donslund.

- Jeg er fascineret af, at det i så høj grad er lykkedes at samle folk, der bor her om et arrangement, som er så autentisk. Og de ting der sker, er fordi folk herfra laver dem, siger Anne-Marie Donslund.

Odden Sætter Sejl
Odden Sætter Sejl finder sted den 7. og 8. juli.
Ikke kigget i kataloget

Det gælder også for flyveopvisningen, som er en realitet, fordi en af piloterne bor i Havnebyen. - De har ikke kigget i et katalog over, hvem der ville være fede at få hertil. Det er fantastisk, fordi man dyrker sine egne potentialer, siger Anne-Marie Donslund, som har flyveopvisningen på toppen af sin liste. - Det ser vildt fedt ud, og man står med hjertet oppe i halsen, siger Anne-Marie Donslund, som også fremhæver et andet højdepunkt, når Odden Sætter Sejl.

- Man kan komme med en fiskekutter ud og se sælerne. Det er bare genialt at sejle i det her smukke farvand, siger Anne-Marie Donslund, som selv har »en lille smule skræk for havet«.

- Men det er fantastisk at se landet ude fra havet. Det ser helt anderledes ud. Det er ligesom at sætte et spejl op. At man ser sig selv udefra, siger hun.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk