16. oktober 2021
Der er så meget kød i, at du er nødt til at skære den over i tre, siger Poul Bøje Nielsen om de kæmpeøsters, som han og kollegerne på Elmely Kro satte til livs. Foto: Elmely Kro
gallery icon

Se billedserie

Der er så meget kød i, at du er nødt til at skære den over i tre, siger Poul Bøje Nielsen om de kæmpeøsters, som han og kollegerne på Elmely Kro satte til livs. Foto: Elmely Kro
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Havbiolog fandt lokale kæmpeøsters

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Havbiolog fandt lokale kæmpeøsters
Oplev - 08. december 2017 kl. 15:01
Af Julie Grothen

Poul Bøje Nielsen fra Elmely Kro har styr på naturens forrådskammer i Nordvestsjælland. Men forleden stødte han på en råvare, han ikke anede eksisterede i hans område.

Han blev kontaktet af en dykker, som havde fundet østers i Isefjorden nær Munkholmbroen, ikke så langt fra kroen i Ugerløse.

- Han ringede og spurgte, om vi var interesserede. Jeg anede ikke, at der fandtes østers der. Det er jo så dybt nede i fjorden, så saltindholdet er ikke så højt, men det er virkelig en flot smag, siger Poul Bøje Nielsen.

Dykkeren, der også er havbiolog, kunne fortælle, at der var flere østers at hente i det cirka fire grader kolde vand.

. De smager vanvittigt godt. Det er den bedste østers, jeg har fået, siger Poul Bøje Nielsen.

Fundet har sat gang i de innovative hjerner i det ambitiøse nordvestsjællandske køkken. For mon ikke det var på tide med en sjællandsk østersfestival - med lokale råvarer naturligvis - når julemenuerne er fortæret?

- Vi har tænkt på en festival med forskellige østers og forskellige tilberedninger. Det arbejder vi på, siger Poul Bøje Nielsen.

Rejser du til udlandet i år?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk