26. januar 2020
Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan kommer du godt i gang med kitesurfing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan kommer du godt i gang med kitesurfing
Oplev - 19. juli 2019 kl. 13:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For de fleste vil der ikke være nogen fysiske hindringer for at kaste sig over kitesurfing. Men som med så mange andre sportsgrene og aktiviteter er det en rigtig god idé at få en grundig indføring i både sikkerhed, udstyr og teknik.

arrow Læs også: Hen over vandet med vinden som motor

- Hvis du vil i gang med kitesurfing, skal du have mindst fem timers undervisning for rigtigt at få noget ud af det. Jeg vil faktisk mene, at det for de flestes vedkommende bedst kan betale sig at få 10 timers undervisning. Så er man næsten sikker på at komme op at stå på brættet, man lærer at gøre mange af tingene på den rigtige måde og begrænser nogle af de uvaner, som nogle kitesurfere tillægger sig, hvis de lærer det på egen hånd, siger Carlos Harris, ejer og instruktør ved Kite Sjælland.

FAKTA

Han er selv en erfaren kitesurfer, har været instruktør siden 1999 og altså haft utallige kursister på vandet.

- Der er selvfølgelig forskel på folk. Nogle har lettere ved det end andre. Men de fleste kan lære det, hvis de virkelig sætter sig for at lære det, siger han, og er slet ikke tvivl om, at der er masser af fordele ved kitesurfing.

- Det giver en enorm frihed. Jeg elsker at komme væk fra byen, ud på vandet og bare være mig selv. Det giver en helt speciel fornemmelse at glide hen over vandet, og så er der hele tiden nye oplevelser, nye vejrforhold, nye tricks og nye steder. Der er aldrig to dage på vandet, der er ens, siger Carlos Harris.

Skulle man få lysten til kitesurfing og at købe sit eget udstyr, kan man - ifølge Carlos Harris - erhverve sig et fint sæt til omkring 13-20.000 kroner.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk