4. marts 2021
Jeg er vildt stolt over at bo i en by med skøn væg- og gavlkunst. Dette værk kalder jeg »Kvinde min« selvom jeg ikke tror, værket har fået et navn. Jeg kan godt lide at fortælle lidt i teksten til mine billeder, eller som her, hvor jeg som oftest om fredagen, ønsker god weekend - og samtidig får jeg lige dækket lidt af »Kvinde min« med skiltet, forklarer Philip Wiese. Foto: Philip Wiese
gallery icon

Se billedserie

Jeg er vildt stolt over at bo i en by med skøn væg- og gavlkunst. Dette værk kalder jeg »Kvinde min« selvom jeg ikke tror, værket har fået et navn. Jeg kan godt lide at fortælle lidt i teksten til mine billeder, eller som her, hvor jeg som oftest om fredagen, ønsker god weekend - og samtidig får jeg lige dækket lidt af »Kvinde min« med skiltet, forklarer Philip Wiese. Foto: Philip Wiese
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rute 4700 er Næstved i billeder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rute 4700 er Næstved i billeder
Opdateret 19. maj 2016 kl. 14:34
Oplev - 18. maj 2016 kl. 04:18
Af Julie Grothen

Graffiti på byens gavle, et kig ud over Susåens vandspejl, industribygninger og gamle byhuse. Philip Wiese forstår at fange motiverne med sin smartphone. Hvis du bor i eller omkring Næstved, har du måske set ham liggende på asfalten, græsset eller de toppede brosten i færd med mobilen.

- Jeg er nok kendt som ham, der ligger ned på alle fire. Det giver noget andet, når du tager billedet nedefra, griner Philip Wiese.

Han er 54 år, og bor i det centrale Næstved. Philip Wiese er vokset op i postnummer 4700 Næstved, flyttede væk og kom tilbage igen. Han har gennem mange år arbejdet med sociale medier og online marketing. Og gennem mere end et år har han lagt hundredvis af billeder af sin by ud på instagram på profilen Rute 4700.

Nørd med sociale medier
Vi har fundet en bænk med udsigt til de smukke gule bygninger ved Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Foran af os løber vandet i en blå keramisk vandkunst. Det føles som en lille oase, og det er bare et af de steder, som Philip Wiese holder af at komme - og tage billeder.

- Så kan man købe en frikadelle nede i Kvickly og sætte sig her, og så kommer der sikkert nogen og snakker, siger han.

Historien om Instagram-profilen Rute 4700 begynder i efteråret 2014. Philip Wiese, der med egne ord længe har været en »sociale medier-nørd«, går mange, lange ture rundt i sin by.

- Men på et tidspunkt mangler jeg et formål med at gå, siger han og forklarer, at det var derfor, han kom på idéen med at kombinere gåturene med at tage billeder til Rute 4700.

- Rute 4700 er mest for folk, der bor, arbejder eller har en relation til Næstved. Det er din vej gennem Næstved - set gennem Instagram, siger Philip Wiese, imens vi bliver omgivet af en gruppe mænd og kvinder med bagerposer, der tilsyneladende er på rundvisning.

- Vi er vist landet midt i en ekskursion. Det er nok sprogskolen, de er tit på tur, siger Philip Wiese, før flokken lunter videre.

Selfiestang på arbejde
Philip Wiese er et meget talende menneske, men på Instagram er det billederne, der får ordet. Og noget af det, Philip Wiese er glad for ved Instagram er, at man kan følge instagrammere inden for mange nicher. Det kan være mad, rejser, arkitektur eller boligindretning. Hvis du søger på #arkitektur, vrimler det med fotografier af huse, trappeopgange og gavle, og hvis du skriver #næstved, så dukker blandt andet Rute 4700 op.

Ud over den sorte Smartphone, så har Philip Wiese også sin selfiestang med, når han går rundt i Næstved. Men han er aldrig selv med på billederne, og faktisk er det undtagelsen, at der overhovedet er personer med.

- En selfiestang er jo virkelig smart, hvis du skal have en refleksion ud over vandet på Susåen for eksempel. Det eneste den ikke bliver brugt til er at tage selfier - det er jo ikke mig, det handler om, det er byen, griner han.

Rute 4700 er blevet en fast del af hans liv, også selvom han ikke får postet et billede hver eneste dag, som han gjorde i starten. Men i 2016 er sociale medier ikke kun et sted, hvor vi kan kommunikere med andre. Det er også big business, og nogle bloggere, youtubere og instagrammere formår at lave en levevej ud af den digitale jungle.

Men selvom Philip Wiese går og pusler med planer om at blive selvstændig, så er rute 4700 ikke et kommercielt projekt, understreger han.

- Jeg ville da gerne leve af det her, men det gør jeg altså ikke, siger Philip Wiese.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk