20. november 2017
Forberedelserne er gjort, nu skal slaget slås. Til venstre: Poul Bøje Nielsen, Elmely Kro og til højre Palle Møller, Vallø Slotskro. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Forberedelserne er gjort, nu skal slaget slås. Til venstre: Poul Bøje Nielsen, Elmely Kro og til højre Palle Møller, Vallø Slotskro. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Restaurant-kamp: Bedst på Sjælland skruer op for blusset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant-kamp: Bedst på Sjælland skruer op for blusset
Opdateret 20. februar 2017 kl. 10:59
Oplev - 17. februar 2017 kl. 06:19
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bedst på Sjælland er en kamp om at blive kåret som den bedste restaurant på Sjælland. Men kokke og tjenere kæmper ikke kun mod hinanden, men lige så meget sammen for at vise, hvor god mad der bliver lavet rundt om på Sjælland.

arrow Læs også: Moehr vandt i restaurant-dyst

I konkurrencen mødes otte af de bedste sjællandske køkkener to ad gangen i kamp om at blive sjællandsmester. Det er en kamp om at blive kåret som den bedste restaurant på Sjælland. Men der er noget mere på spil end blot at finde en vinder.

- Det kan styrke vores kammerat- og kollegaskab, så vi kan hjælpe hinanden lidt, når vi lærer hinanden at kende, siger Palle Møller, der er restauratør og køkkenchef på Vallø Slotskro.

Læs reportagen i e-avisen OPLEV Sjælland om Vallø Slotskros dyst mod Elmely Kro. Find e-avisen under artiklen her.

Menu og vine fra Vallø Slotskro vs. Elmely Kro
  • Tapioca og fermenteret hvidløgsemulsion med Elmely Kros Lufttørrede skinke med gran (Elmely)
  • Stenbiderrogn på citrus panna cotta med ramsløg og kyllingeskind. Rimmet stegt kammusling med jordskok. (Vallø)
  • Blæksprutte med jordskokker og æg - 2015 Paul Blanck, Pinot Auxerrois, Vielle Vigne, Alsace (Elmely)
  • Stegt hummer og havtaske med kalvehummerconsommé, chips og tang - 2014 Chardonnay, Clos Windsbuhl, Zind Humbrecht, Alsace (Vallø)
  • Krogmodnet Elmely Kro gris med kål, hjerne, rødbeder og peberrod - 2015 Caymus, Zinfandel, Napa Valley (Elmely)
  • Rulle af Vibygård lam på brundet puré af knoldgaltetand, lammehjerter og citrusurter - 2004 Barolo Riserva, Reverdito, Piemonte (Vallø)
  • Chokolade, panna cotta, brombær og kongen af Danmark - 2012 Goldenits, Tetuna, Eiswein, Burgenland (Elmely)
  • Æbledessert med karamel, abrikos og malt - 2002 Riversaltes Ambre 15/10, Roussillon (Vallø)
E-avis
arrow Den store restaurantdyst: Pisker Moehr i semifinalen?
17. marts 2017 kl. 14:40 Opdateret: kl. 14:18
arrow Hvem skal dyste mod Dragsholm Slot?
17. marts 2017 kl. 13:59 Opdateret: kl. 13:59

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk