24. januar 2018
Halloween går i gang i Tivoli i efterårsferien.
gallery icon

Se billedserie

Halloween går i gang i Tivoli i efterårsferien.
Foto: Lasse Salling
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte forslag til efterårsferie med gys, gru og detektivopgaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte forslag til efterårsferie med gys, gru og detektivopgaver
Oplev - 13. oktober 2017 kl. 11:27
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uge 42 er ikke lutter kastanjedyr og æblekage. Flere steder på Sjælland kan børnene gå om bord i mysteriernes verden. Eller få sig et godt gys.

arrow Læs også: Madevent for de små: Det skal være den rigtige pølse

Mordgåde på museet
I Roskilde er den helt gal på museet. Teatertruppen Pilgrimmene, der skulle have spillet fire forestillinger om reformationen har måtte aflyse. Deres hovedrolleindehaver er fundet myrdet, og politiet kan ikke komme videre i efterforskningen. Derfor har de brug for hjælp: Ved indgangen får du udleveret politirapporten, og når du har sat dig godt ind i, hvad der er sket, er det tid til at gennemsøge museet for spor, der kan fortælle, hvem morderen er. Din eftersøgning vil bringe dig rundt overalt på museet, hvor truppen færdedes - også backstage! Måske møder du nogen på din vej, der har set noget? For hvad lavede hovedrolleindehaveren egentlig på museet om natten? Hvem er det, der hvisker i kælderen, og har mordet noget med reformationen at gøre? Mord i teatertruppen. 14.-20. oktober. Alle dage kl. 11-14. Voksne 45 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Bryd morsekoden
Der er også brug for dygtige detektiver på Mosede Fort. En tidsrejsende spion har vendt op og ned på historiens gang. Som fortidsdetektiv skal du bruge museets faste udstilling i opklaringsarbejdet og derefter rette op på de uregelmæssigheder i historien, som spionens færden har resulteret i. Detektiverne skal sikre de danske varer ved at bryde tyskernes hemmelige ubåds-morsekode under 1. verdenskrig, ligesom blindsmagning af den engang så indbringende gullasch står på menuen. Samtidig skal de gamle fotos granskes for at identificere og lokalisere genstande, som spionen har efterladt i fortiden. Du kan også prøve kræfter med at genskabe og farvelægge forskellige avisforsider fra krigsårene. Fortidsdetektiver. 14.-22. oktober. Hver dag kl. 11 og kl. 13. Voksne 90 kr. Børn op til 18 år gratis. Mosede Fort, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve.

Med lys og lygte
For 500 år siden skete der ting og sager i Roskilde. Der var kirker, der blev smadret og folk begyndte at lave helt om på den måde, de levede på. Har du for eksempel nogensinde prøvet at brænde dig? Sætte fingeren på noget varmt? Så skulle du sikkert have hånden under koldt vand. Men havde du levet for mere end 500 år siden, så havde du altså bedt til en helgen også. Men hvad er en helgen? - og hvad var det egentlig, der skete for 500 år siden? Ja, det kan du få svar på, hvis du kommer forbi Sankt Laurentius. Problemet er bare, at dengang folk lavede om på det hele, så forsvandt alle helgenerne. Så du skal altså finde dem først. Helgenjagt under jorden. 14. oktober - 24. november. I museets åbningstid. Voksne: 25 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Sankt Laurentius, Stændertorvet, 4000 Roskilde.

Kunst-detektiver
Skarpe hjerner er der også brug for i kunstens verden. I efterårsferien står den på gøgl, humor og cirkus på Arken. I anledning af den store Michael Kvium-udstilling kan de seks til 12-årige og deres voksne deltage i kreative workshops hver dag fra tirsdag til lørdag i uge 42. Først går alle deltagere på opdagelse i udstillingen med en af ARKENs undervisere. Undervejs er der små øvelser og børnene skal som Kvium-detektiver på jagt efter bestemte genstande i værkerne. I museets værksted kan børn og voksne derefter prøve kræfter med at skabe deres egne små olietønde-figurer i fimo-ler med inspiration fra Michael Kviums skulpturserie Contemporary Clowns. Kreative workshops. 17.-21. oktober kl. 14.30-16.30. Workshop: 30 kr. pr. barn. Entré: 115 kr. for voksne, gratis for børn op til 18 år. Arken, Skovvej 100, 2635 Ishøj.

SOS-skattejagt
På M/S Museet for Søfart i Helsingør skal kursen sættes efter synkende skibe. I museets udstillinger kan man tage på SOS-skattejagt, og gå på jagt efter skibe der har meldt SOS. På museet vil der hele dagen være workshops, hvor man kan man kravle i redningsflåder, prøve redningsveste og overlevelsesdragter og få en smagsprøve på nødrationer. SOS-matroser guider og fortæller om SOS-morsekoder, SOS-signalflag, SOS-redningsudstyr og mand over bord situationer. Mellem kl. 11.30 - 16.30 vil der være simulerede redningsaktioner i havnen. SOS til søs. 14.-22. oktober kl. 11-17. Billetten gælder til redningsfartøjet i havnen. Voksne: 110 kr. Børn under 18 år gratis. M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør.

Havets mysterier
Også Den Blå Planet bliver indhyllet i mystik i efterårsferien. Med fødekæden som fokus giver de forskellige efterårsaktiviteter havets liv et gådefuldt tvist. Hvad vil gæsterne opdage i Den Blå Planets Crime Lab? Vil de finde skattejagtens svar? Og kan de regne ud, hvem der har ædt hajen? Gæsterne kan gætte med foran Den Blå Planets 4 mio. liter store oceantank, når mysteriet om de forsvundne fisk skal løses. Her vil en fortæller folde fødenettet ud på ægte detektiv-manér. Hvem mon bliver mistænkt, når fisketænder og vandtyper bliver til mordvåben og gerningssteder? Hvem har ædt hajen? 14.-22. oktober. Voksne 170 kr. Børn (3-11 år) 95 kr. Den Blå Planet, Jacob Fortlingsvej 1, 2770 Kastrup.

De dødes dag
Går turen til Bonbon-land i efterårsferien, så er det om at tage de modige børn med. Forlystelsesparken fejrer nemlig den mexicanske højtid »De dødes dag« , hvor man hylder både de døde og livet. På Dia de los Muertos - som i Bonbon-land kaldes Skeletternes Fest, er der både plads til drabelig makeup og farvestrålende blomster i håret. Der er åbent i fire labyrinter: det besatte spejlhus, Viggos gyserfest, Junglens otte hemmeligheder og Troldens Grotte. Og i skeletternes værksted kan børnene farvelægge deres egen halloween-maske. Desuden fri adgang til de kørende forlystelser.
Skeletternes Fest. 14.-21. og 28. oktober. Voksenpris: rabat ved køb på forhånd. Børn under 90 centimeter gratis. Bonbon-land, Gartnervej 2, 4684 Holmegaard.

Græskar og gys
Nogle vil mene, at det er Tivoli, som for alvor har importeret Halloween til Danmark. I hvert fald har forlystelsesparken også i år sat en dyd i at fejre højtiden - og allerede fra uge 42. Med 20.000 græskar er haven pyntet flot op, men der er også spindelvæv og masser af uhyggelige skæbner i den gamle have. Ikke mindst hvis man besøger Det hjemsøgte , som ikke er for sarte sjæle og kun anbefales for børn over 12 år. Mindre børn kan køre en tur i det hyggelige spøgelsestog eller med heksekarusellen, og så er der et væld af boder, samt et særligt halloween lysshow, når mørket falder på. Halloween. 13. oktober - 5. november. Varierende priser. Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København V.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk