15. december 2017
Ledreborg Slotspark lægger hus til livsstilsdage, koncerter og lige nu et væld af ramsløgplanter. Men oppe i træerne er der en helt anden attraktion: Svævebanerne.
gallery icon

Se billedserie

Ledreborg Slotspark lægger hus til livsstilsdage, koncerter og lige nu et væld af ramsløgplanter. Men oppe i træerne er der en helt anden attraktion: Svævebanerne.
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Op i trætoppene: seks steder du kan klatre og svæve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op i trætoppene: seks steder du kan klatre og svæve
Oplev - 15. april 2017 kl. 08:49
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trænger du til at blive luftet? OPLEV Sjælland undgik at hænge til tørre, da vi besøgte svævebanen i Ledreborg Slotspark.

Fotograf Kim Rasmussens blik er skeptisk under den lysegrønne hjelm. Men det er hverken de 15 meter ned til skovbunden, regnvejret, der tager til, eller de småskrammer, han har fået på hænderne, der får ham til at tøve, før han sætter af fra platformen og kaster sig ud på svævebanen. Det er mere den gren, som ser ud til at stå i vejen for hans svæv en tredjedel ude af linen.

- Får man ikke grenen lige i snotten?, lyder fotografens bekymring.

Men få sekunder efter suser han alligevel af sted - og dukker sig, da han når det kritiske punkt, men grenen er ikke i nærheden af ham.

Her er seks steder, du kan komme op i højderne mellem trætoppene på Sjælland:

Ledreborg Fly High kan man prøve de 12 svæv på skovbanen Lille John, og selvfølgelig odet 400 meter lange svæv, Big Bertha, som suser hele vejen hen over slotsparken i op til 40 meters højde. Her er også en mindre bane for de tre-niårige. Ledreborg Fly High, Ledreborg Allé 2D, 4320 Lejre.

Gavnø Slot ved Næstved har en trætopbane med udfordringer for børn og voksne. Her har du udsigt til Karrebæk Fjord, når du ved hjælp af hængebroer, klatrereb og svævebaner bevæger dig fra træ til træ. Gavnø Go Fly, Gavnø 2, 4700 Næstved.

Ved Kragerup Gods på Vestsjælland ligger klatreparken Go High med seks klatrebaner i forskellige sværhedsgrader og udsigt over skov, sø og kig til Storebæltsbroen. Kragerup Go High, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds Vedby.

Du komme også komme op i højderne i Holbæk Klatrepark. Her er der klatrebaner i forskellige sværhedsgrader op til 22 meter. Fritfalds-bane fra 16 meters højde, svævebaner og tarzan sving. Ladegårdsalleen 11, 4300 Holbæk.

Nær Holmegaard ligger Camp Adventure, hvor man kommer op til 25 meter op i trætopbanerne. Her er også svævebane, naturlegeplads og en klatrehal. Camp Adventure, Denderupvej 19, 4690 Haslev.

Du kan også klatre uden at gå i den helt store skov. Du kan for eksempel besøge Klatreskoven i Roskilde-bydelen Musicon, hvor der er udfordringer og svævebaner i op til 10 meters højde. Klatreskoven, Pulsen 5, 4000 Roskilde.

E-avis

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk