20. april 2019
12 kilometers kyststrækning fra Drøsselbjerg Strand til Tude Å bliver taget i brug, når en ny strandfestival løber af stablen den første weekend i august.
gallery icon

Se billedserie

12 kilometers kyststrækning fra Drøsselbjerg Strand til Tude Å bliver taget i brug, når en ny strandfestival løber af stablen den første weekend i august.
Foto: Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny festival ved Storebælt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny festival ved Storebælt
Oplev - 20. juli 2018 kl. 12:58
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællands Vestkyst sættes på landkortet, når 12 kilometers kyststrækning fra Drøsselbjerg Strand til Tude Å bliver omdannet til et mekka af lokale erhvervsdrivende og foreninger den første weekend i august.

Motionsløb og yoga med udsigt til Storebælt, ponyridning, havkajak og ravjagt, kunstudstillinger med keramik og glas samt åbne gårdbutikker og salg af lokale moste, vine og oste.

Den første weekend i august bliver Sjællands Vestkyst sat på landkortet, når 12 kilometers kyststrækning fra Drøsselbjerg Strand til Tude Å bliver omdannet til et mekka af lokale erhvervsdrivende og foreninger med boder, stande, events, aktiviteter og underholdning for hele familien.

70 lokale eventholdere og udstillere fra Slagelse og omegn har meldt deres ankomst på Strand Festival - Sjællands Vestkyst, der afholdes for første gang i år. Og det glæder medlem af styregruppen Susanne H. Andersen, der også er næstformand i Landsbyernes Erhvervsnetværk.

- Kyststrækningen er i høj grad uopdaget, og det prøver vi at råde bod på med denne festival, forklarer hun.

Hun glæder sig over at kunne vise alt det frem, som området har at byde på under den nye festival: sport, udeliv, natur og bæredygtighed.

På festivalen vil områdets natur blive vist frem af naturvejledere og Dansk Vandrelaug, ligesom Naturstyrelsen vil være repræsenteret med »miljøvogtere«, der afholder sommerevent og konkurrence ved kysten.

Festivallens fysiske centrum bliver bygget op på Stillinge Strandvej, som spærres for trafik i anledningen, og hvor i alt 10 telte bliver opført.

Blandt andre velgørenhedscykelholdene Hjerterytterne og Rynkeby-rytterne, samt VisitVestsjælland, Slagelse Garden og strand-volleyball-klubben VK Sjælland vil være repræsenteret, ligesom flere fødevareproducenter og kunsthåndværkere kan findes i teltene.

Den nye strandfestival holder åbent i dagtimerne fra kl. 8.00-9.00 til 16.00 og henvender sig især til børnefamilier og det voksne publikum. Men også om aftenen vil der være liv ved Vestkysten, når nogle af de lokale restauratører tager over og sørger for live-musik og mad. Fredag aften vil der desuden kunne ses fyrværkeri over vandet klokken 22.

Styregruppen bag festivalen har i forbindelse med deres beredskabstilladelser regnet med, at omkring 5000 gæster vil besøge den nye festival, heriblandt både turister fra de nordiske lande og Tyskland, sjællændere og lokale fra Slagelse-området.

Indtil videre fejres den vestsjællandske vestkyst på en 12 kilometers strækning centreret omkring Slagelse, men Susanne H. Andersen udelukker ikke, at der er potentiale for at udvide området, så der i fremtiden kan afholdes festival på en 180 kilometer lang strækning fra Røsnæs i Nord til Bisserup i Syd, hvilket flere aktører allerede har vist interesse for.

- Denne her festival skal gros et sted og finde sit fodfæste - derefter er alle velkomne, siger Susanne H. Andersen, der allerede nu er fastlagt på, at Strand Festival - Sjællands Vestkyst skal være en fast tradition i fremtiden.

Sponsorer bag den nye festival:
Slagelse Turistforening
Business Slagelse
 Slagelse Kommune, LUP projektet
LAG Slagelse
Sparekassen Sjælland
Feriepartner Vestsjælland
HJ Huse
Scan Metal

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk