19. april 2019
18-årige Julie Gerup var sidste år på Musikstarter i Roskilde i efterårsferien og har i dag et band sammen med nogle af dem, hun mødte på campen. I år er hun for gammel til at være med, men har et tilbud om at deltage som en af hjælperne. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

18-årige Julie Gerup var sidste år på Musikstarter i Roskilde i efterårsferien og har i dag et band sammen med nogle af dem, hun mødte på campen. I år er hun for gammel til at være med, men har et tilbud om at deltage som en af hjælperne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikstarter gav Julie et band

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikstarter gav Julie et band
Oplev - 12. oktober 2018 kl. 10:34
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Julie Gerup ville ønske, hun ikke var fyldt 18.

For det betyder, at hun er blevet for gammel til at være på Musikstarter i efterårsferien.

Musikcampen for alle mellem 13 og 18 år, som bandet Nephew tog initiativ til, kører for sjette år i træk og blev sidste år holdt for første gang i Roskilde.

Blandt deltagerne var Julie Gerup, som føler, hun fik rigtig meget ud af de fire dage, campen varede.

- Det er et megafedt koncept. Vi nåede at rykke os meget, og det var fedt at have nogen at spille sammen med. Vi blev delt op i hold alt efter vores niveau og kunne selv bestemme, hvad vi ville spille. Om aftenen var der åben scene, hvor alle kunne spille sammen, og vi syntes, det var nederen den ene aften, hvor der ikke var åben scene, siger hun.

Efterfølgende har Julie Gerup dannet et band med nogle af dem, hun mødte på Musikstarter-campen,

- Vi kom til at spille sammen omkring et nummer til åben scene og fandt hinanden bagefter på Facebook. Siden har vi lavet nye numre sammen, fortæller hun.

Besøg af Dúné

Formålet med Musikstarter er netop at give flere børn og unge muligheden for at opleve glæden ved at være sammen omkring musik, og det er intet krav, at man skal være en virtuos for at deltage.

- Der var også nogen med, som ikke havde spillet så meget, siger Julie Gerup, som selv har spillet klassisk musik i 10 år og for tre år siden også kastede sig over bassen.

Hun kommer selv ud af en musikinteresseret familie - hendes fars fætre er Johan og Martin Gerup fra Roskilde-bandet Dieters Lieder, som skrev 80'er-hittet »Dig og mig« - og hun havde før været på andre musikcamps, så da der kom én nær hendes hjemby, slog hun til.

- Det lød spændende, og det var ikke særlig dyrt, siger hun.

Et af Musikstarters kendetegn er, at de unge får lov at møde folk fra den etablerede musikbranche. Sidste år havde campen i Roskilde besøg af bandet Dúné, som gav en intimkoncert og svarede på spørgsmål.

- Det havde vi helt vildt optur over. Vi sad 42 og hørte en koncert helt gratis, siger Julie Gerup.

Slutter med koncert

Udover at spille sammen var de unge også på udflugt til Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur, der ligger i Roskilde, og de fik et foredrag om, hvordan man optræder på en scene.

Det sidste fik de brug for på den afsluttende aften, hvor de skulle give koncert på spillestedet Gimle.

- Det var fedt at få lov at spille på Gimle med de numre, vi selv havde skrevet i løbet af ugen, siger Julie Gerup.

Fem af numrene fra den aften er siden blevet udgivet på Spotify, for det var ikke kun de unge, som var glade efter afslutningskoncerten.

- Vi var helt høje, da vi stod på Gimle den aften, husker campleder Søren Gravgaard, som til daglig er leder af Klub Roskilde Øst.

Selv om nogle af de unge, som melder sig til Musikstarter, i forvejen spiller sammen, gør arrangørerne en del ud af at splitte dem op og sætte dem sammen med andre unge, de ikke kender.

- Man kan godt melde sig som band, men vi vil gerne lære dem om fællesskaber og få dem ind i nye konstellationer. Vi ved, de fik rigtig meget ud af at blive udfordret på ny, og de var faktisk også åbne over for at prøve nye instrumenter, siger Søren Gravgaard.

Fremtiden

Musikstarter er finansieret af en bevilling fra Bikubenfonden, men den udløber snart. Alt tyder dog på, at projektet kommer til at fortsætte, men det er ikke givet, at det bliver i samme form.

- De unge siger: »Bare der var Musikstarter hele året«, så vi er ved at se på, om vi kan udvide det, så det ikke kun er i efterårsferien. Jeg ved, at Roskilde Festivals ambition med projektet er, at de unge starter på Musikstarter og ender med at spille på festivalens Rising-scene, hvorefter de kan komme tilbage som undervisere, siger Søren Gravgaard.

Så måske er der alligevel håb for Julie Gerup. Søren Gravgaard har i hvert fald åbnet for, at hun er velkommen til at være med som hjælper i efterårsferien.

- Vi vil også gerne holde fast i dem, der er blevet for gamle til at være med, og det kan vi blandt andet gøre ved at have dem som medhjælpere, siger han.

Musikstarter fakta:
Musikstarter holdes i efterårsferien følgende steder på Sjælland:


Camp Roskilde (Østervangsskolen)


Camp Ishøj (Ishøj Ungdomsskole)


Camp Egedal (Stenløse Kulturhus)


Musikstarter er grundlagt af bandet Nephew i samarbejde med Ungdomsringen, Fonden Roskilde Festival og Bikubenfonden.


Læs mere på www.musikstarter.dk

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk