16. januar 2021
Fodsporet skærer igennem landskabet, hvor banen mellem Næstved og Slagelse kørte. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Fodsporet skærer igennem landskabet, hvor banen mellem Næstved og Slagelse kørte. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medieløbet tager familien på cykeltur gennem historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medieløbet tager familien på cykeltur gennem historien
Oplev - 17. august 2018 kl. 09:25
Af Julie Grothen

Når Medieløbet ruller af sted søndag den 2. september, så er der mere end bare motion og sjov i vente for deltagerne på Familieruten. Man kan måske kalde det museum på to hjul. For som noget nyt har Medieløbet slået følge med Næstved Museum. Det er ikke bare smuk natur, børn og vokse triller igennem på den knap 23 kilometer lange Familierute. Det er et vaskeægte kulturlandskab, hvis bare man har øje for det.

arrow Læs også: Sidste udkald - Vind en tur med Medieløbet

- Det er et rigt kulturområde. Det har været beboelsesområder i flere 1000 år fordi åløbet har gjort det muligt for folk at bosætte sig, siger arkæolog Lisa Hartun fra Næstved Museum, der har været med i planlægningen. Cykelløb og kulturhistorisk formidling kører et oplagt parløb, mener både DGI og museumsfolk. Derfor kan deltagerne i Familieløbet både møde museets folk undervejs på ruten.

- Det er en måde at få noget aktivt ind i historieformidlingen. Det er bedre end bare en planche, siger Lisa Hartun.

Medieløbet
  • Der er flere ruter at vælge mellem, når Medieløbet skal køres søndag den 2. september.
  • Familieruten er 22,4 kilometer, og de to motionsruter er henholdsvis 52 og 113 kilometer. Alle ruter begynder ved startområdet ved Herlufsholm Idrætscenter i Næstved.
  • Det er DGI, der arrangerer Medieløbet i samarbejde med TV Øst, P4 Sjælland og Sjællandske Medier. Se mere på dgi.dk/medieløbet
  • Læs mere og tilmelding

Flere historiske stop
Ved den fredede Ladby Kirkeruin vil arkæolog Susanne Otzen fortælle historien om den romanske middelalderkirke, som lå her fra det 13. århundrede og hørte under stormand Peter Bodilsøns gods. I dag kan man stadig se den gamle kirkes grundplan i ruinen af kampesten. Når løbsdeltagerne har fået tanket op af viden og af mad og drikke i depotet, så går turen videre langs Susåens løb i retning mod Holløsemølle, hvor endnu en historisk seværdighed - og et depot - venter.

En noget nyere historie er den om den 40 kilometer lange jernbane mellem Næstved og Slagelse, der blev anlagt i 1892. Den lukkede i 1971, og i dag er sporene væk og erstattet af asfalt. Fodsporet hedder stien, som kan bruges af fodgængere, cyklister, kørestole og andre. Undervejs mærker man, at det er gammelt baneterræn ved de mange vilde æbletræer, måske sået af passagerer, som har smidt et æbleskrog. Og undervejs passerer man også et af i sin tid 28 ledvogterhuse, som i dag er ombygget til beboelse.

På vej mod mål kommer man også forbi Herlufsholm Kostskole, hvis historie er rig og lang. Herlufsholm var oprindeligt kloster for benediktinermunke anlagt i 1135, men helt tilbage til 1565 har der været skole i de historiske bygninger. Også her vil der blive fortalt om stedets historie.

arrow Mortens kamp mod overvægt blev startskud til Medieløbet
27. august 2018 kl. 11:19 Opdateret: kl. 11:19
arrow Medieløbet: Glade medarbejdere kører i fælles tråd
20. august 2018 kl. 09:24 Opdateret: kl. 09:24
arrow Medieløbet sætter farten og priserne ned
09. august 2018 kl. 13:13 Opdateret: kl. 09:08
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk