25. marts 2019
Køge Kirke og spillesteder Tapperiet har stor succes med at arrangerer stemningsfulde koncerter i kirkerummet. Her er det fra en tidligere koncert med Noah.
gallery icon

Se billedserie

Køge Kirke og spillesteder Tapperiet har stor succes med at arrangerer stemningsfulde koncerter i kirkerummet. Her er det fra en tidligere koncert med Noah.
Foto: Tapperiet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Magiske kirkekoncerter med kendte danske sangstjerner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Magiske kirkekoncerter med kendte danske sangstjerner
Oplev - 14. september 2018 kl. 10:04
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musikken får en anden dimension og publikum slår virkelig ørerne ud for at få det hele med. Det er erfaringen hos spillestedet Tapperiet og Køge Kirke, der har arrangeret flere udsolgte koncerter i kirken.

- Når Shaka Loveless står i kirken og synger »Ikke mere tid tilbage«, så får det altså en anden betydning, end hvis han gør det på Grøn Koncert, siger Sidse Marie Olsen fra Tapperiet, der er Køges ungdomskulturhus.

- Vi er hele tiden optaget af at skabe unikke koncertoplevelser for publikum, og det gælder især, når vi rykker ind i kommunens flotteste lokale - og kirkens rum er et fantastisk sted at spille musik i. Da vi for to år siden havde Søren Huss på besøg, bare ham og et flygel, blev folk fuldstændig flækket op og lukket i igen, fortsætter hun, og sognepræst Signe Asbirk pointerer:

- Kirken har altid haft tradition for at inddrage musikken, og da Händel eller Haydn opførte deres værker var kirken jo deres koncertrum.

Køge Kirke er til efteråret klar med tre nye koncerter, hvor nutidens stjerner rykker ind og fylder kirkens rum med deres egen musik.

Kirkelig konduite

Der har været udsolgt til de seneste koncerter, så der er stor interesse for at opleve en koncert, hvor der er virkelig højt til loftet.

En kirkekoncert er dog ikke så løssluppen og kræver et mere roligt publikum end normalt - men det har ikke hidtil været et problem.

- Der er selvfølgelig en æstetisk overvejelse ved en koncert i kirken, men for langt de fleste af os kulturkristne følger der en bestemt stemning og et sæt regler med, når vi rykker ind i kirken, fortæller Sidse Marie Olsen, der fortæller, at kunstnerne også efterfølgende melder tilbage, at det er en virkelig speciel oplevelse at spille i kirken.

For kirkens folk handler koncerterne også om at henvende sig til nye kirkegængere.

- For os er det vigtigt, at vi hele tiden giver plads til nye måder at udtrykke sig på i kirkens rum, og en af de gode ting ved koncerterne er, at her mødes generationerne på tværs af aldersskel, supplerer sognepræsten.

Hun oplyser desuden, at begge grupper sagtens kan gå til koncert uden fadøl eller altervin.

Noget på hjerte

Signe Asbirk fortæller, at selvom der er vide grænser for musikken i kirken, så skal det dog være musik med en vis tyngde - og her menes ikke Heavy Metal.

- Vi tænker over, hvad vi booker til kirken og der er da grænser, men det behøver ikke at være noget, der entydigt prædiker det kristne synspunkt. Det vigtigste er, at kunstnerne har noget på hjerte og noget, der måske åbner op for eksistenselle spørgsmål om liv og død, eller hvor vi er på vej hen i livet, fortæller hun og fortsætter:

- Her er samarbejdet med Tapperiet værdifuldt, for de har fingeren på pulsen og kan komme med input til kunstnere, som jeg enten ikke kender eller ikke har tænkt på.

- Fra vores side er det rart, at kirken har en ret udstrakt tillid til os, og vi kan »slippe af sted« med meget. For os er kirken endnu en afkrog at søge ud i for at præsentere musikken - og et sted, hvor vi efterhånden føler os ret trygge, fortsætter Sidse Marie Olsen.

Hjemme i kirken

De fremhæver begge, at kirkekoncerterne er en god måde at få folk til at mødes på - i kirken.

- Der er noget rigtig fedt ved at åbne kirken op for både unge og ældre. Her er det måske især de unge, der kan spejle sig i den musik, de er vant til at høre, når den bliver opført i andre rammer. De er forhåbentlig den kommende generation i det her rum, og koncerterne kan være med til, at de finder ud af, hvordan kirken kan være rammen om deres musik, siger præsten, og Sidse Marie Olsen fra ungdomskulturhuset fortsætter:

- Der er også rigtig meget for vores unge at hente i samarbejdet her, og når de kommer her, så opdager de ældre kirkegængere også, hvor meget de unge egentlig kan selv.

Her hentyder hun også til de musical-aktiviteter i kirken som for eksempel ungdomsskolen har stået for i kirkerummet.

I løbet af efteråret vil Køge Kirke og Tapperiet præsentere koncerter med Peter Sommer, Pernille Rosendahl og Caroline Henderson.

Fakta:
Der er kirkekoncert i Køge Kirke med tre kunstnere frem mod jul.

Onsdag den 19. september er det med Peter Sommer.

Lørdag den 27. oktober er det med Pernille Rosendal.

Onsdag den 12. december er det med Caroline Henderson, der spiller to koncerter.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk