24. maj 2019
- Der er lidt rock'n'roll over det, siger Micki Harvig, der sammen med sin kone Anne har madvognen Kok og Rul. Foto: Lene Egeberg
gallery icon

Se billedserie

- Der er lidt rock'n'roll over det, siger Micki Harvig, der sammen med sin kone Anne har madvognen Kok og Rul. Foto: Lene Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mad på hjul er sagen på farten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mad på hjul er sagen på farten
Oplev - 09. november 2018 kl. 10:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tidligere stewardesse med sans for service, en langtidsparkeret madvogn i et nedlagt posthus og et rullende visitkort fra Møn. Der er gode historier i de sjællandske foodtrucks. Kender du de her sjællandske madvogne?

arrow Læs også: Så skal der gumles: Foodtruck på Hestetorvet frem til nytår

På Stændertorvet i Roskilde kan du købe din pølse i en vogn på hjul. Men Lene Skree-Lassen, kalder det ikke en pølsevogn.
- Pølsevogn lyder gammeldags og jeg tænkte, at hvis jeg kalder det street food, så er der måske også nogle unge, der vil kigge forbi, siger Lene Skree-Lassen, der har haft sin vogn i tre et halvt år.

Sjovt nok er hun blevet kendt vidt og bredt, efter hun for nylig blev omtalt i Ældre Sagens blad. Ved Lenes Streetfood kan du købe de sædvanlige pølser, men der også lidt ekstra tilbehør i form af hjemmesyltede løg og chutney. Der bliver også solgt en del flæskestegs- og bøfsandwiches, fortæller Lene Skree-Lassen, som, før hun blev indehaver af sin madvogn, var ansat hos SAS i 25 år, så service ligger hende på sinde.
- Folk får gratis kaffe, og jeg er meget vejviser og turistbureau og udleverer en p-skive til turisterne, hvis de ikke har, siger Lene Skree-Lassen, som bedyrer, at hun kun har rare kunder.

En noget anden menu kan du få hos Jantip Tojan. Hun er fra Thailand og sammen med sin mand, Asbjørn Janum, har hun i øjeblikket to food trucks. Den ene holder i Karlslunde, og den anden er formentlig på vej til City 2. Vognene hedder Rødhættes Thaibox, og her er kundernes favoritret Panang Karry. Men folk skal lige tage tilløb til at smage de thailandske retter, siger Asbjørn Janum.
- Folk ved, hvordan pizza smager, og de er i tvivl, om de kan lide vores retter. Men de er tilpasset danske forhold, de er bestemt ikke lige så krydrede som i Thailand, siger han.

Rødhættes Thaibox håber at kunne udvide til 10 vogne over hele Sjælland - og hvis du undrer dig over navnet, så er det arvet fra den restaurant, som parret overtog i Stenlille tidligere på året.
- Og folk glemmer det ikke igen, navnet hænger fast, siger Asbjørn Janum.

Navnet er også lidt særligt i Malou Christensens madvogn. The Munch Pit hedder burgervognen, som holder på Stændertorvet over for Roskilde Station. Konceptet var en traditionel grill fra 80'erne.
- Vi serverer en rigtig amerikansk burger, som du kan have i én hånd. Hos os er der ikke en masse hokus pokus med salsa og avocadodi, siger Malou Christensen, som til gengæld lækker vægt på kvalitet når det gælder kød og boller.

- Munch er amerikansk slang for noget, man gerne spiser lidt højlydt, og en pit er et sted man holder ind, så Munch Pit er et livretssted, siger hun og tilføjer:
- Vi har ikke et sundt alternativ. Vi har en burger, og det holder vi os til.
Til sommer skal The Munch Pit ud at køre til festivaller og markeder, og Malou Christensen håber også at stå på havnen i Roskilde.

I Slagelse er food trucken Manden og Konen langtidsparkeret.
- Vi er rykket ind i pakkehallen i det gamle posthus. Det er meget råt og har en udendørs følelse, selvom der er gasovne som opvarmning, siger Sanne Salomonsen, som driver »Manden og Konen«, og ja, hun deler navn med rock-mama, men hun er selv til daglig udviklingskonsulent i Slagelse Kommune og har altså bijob i food trucken.

- Vi forsøger at lave mad med god smag og i størst mulig grad bruge lokale fødevarer, siger Sanne Salomonsen.
- Det er meget variationer af gastronomiske burgere. Vi har for eksempel haft en med ølbraiseret svinenakke, siger hun.
Manden og Konen har tidligere været mobil, men i den kommende tid skal den blive i pakkehallen, hvor den skal være en af flere street food-udbydere, kreative miljøer og mødesteder. Foreløbig er cocktailbaren Ministerposten åbnet ved siden af.

Kok og rul kører ud fra Vestmøn. Vognen er stor og godkendt som industrikøkken.
- Vi kan køre ud til store arrangementer og lave maden på stedet, siger Anne Harvig, der har vognen sammen med sin mand Micki.
Om sommeren kan det være, du er stødt på vognen til en festival, til Fransk Forår i Præstø eller måske på tirsdagsmarkedet i Stege. Her sælger de to en hel del af deres philly cheese steaks med kød fra fritgående dansk kødkvæg.
Også vegetarerne har grund til at stille sig i kø ved madvognen.

- VI tager vegetarerne alvorligt, vi har en vegetarisk burger og en chili con soy - den har vi solgt meget af også til kødspisere, siger Micki Harvig.
For parret er food trucken en slags visitkort på hjul. De leverer nemlig også catering.
- Hvis vi gerne vil have folk til at lægge et bryllup eller konfirmation hos os, så skal vi have dem til at smage vores mad. Så bestiller de både en bruger og en konfirmation, siger Micki Harvig, som er glad for at komme ud og møde glade mennesker, der står i kø foran vognen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk