24. juni 2021
Julie Østengaards CONCURRENT. Foto: Kunsthal Kongegaarden
Julie Østengaards CONCURRENT. Foto: Kunsthal Kongegaarden
Foto: Sebastian Niepoort
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lydkunst og spot på talenterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lydkunst og spot på talenterne
Oplev - 14. maj 2021 kl. 07:50

Lørdag den 15. maj åbner Kunsthal Kongegaarden dørene for to nye udstillinger, der begge giver plads til unge, innovative kunstnere.

Lydkunstner Julie Østengaard har skabt CONCURRENT som en original lydinstallation med 16 kinetiske lydskulpturer, der fysisk og rumligt undersøger samspillet mellem akustisk og elektronisk lyd. Skulpturerne består af flamingoplader, rundstokke og snore, og til trods for et ensartet udtryk er de individuelt styret og skaber hver især en unik lyd og eget visuelt udtryk gennem motoriserede bevægelser på det porøse materiale.

- Når Julie Østengaards installation kører autonomt, udspiller lydbilledet sig akustisk via skulpturernes bevægelser, der i skiftende sekvenser udfolder sig baseret på et system af sandsynligheder og udfald inden for bestemte regler. Den musikalske, og meget originale installation indeholder også et element af kaos, da ikke alt er besluttet på forhånd, siger Henrik Broch-lips, leder af Kunsthal Kongegaarden.

Under lørdagens åbning vil Julie Østengaard kl. 14.30 optræde live.

LANDING 2021 er en kurateret og ambitiøs gruppeudstilling med seks nyuddannede billedkunstnere fra landets tre statsanerkendte kunstakademier. Hver især vil de skabe nye, installatoriske værker til Kongegaardens særegne og historiske arkitektur.

  • 15. maj - 27. juni
  • Julie Østengaard - CONCURRENT
  • LANDING 2021 - Seks talenter afgang 2020
  • Kunsthal Kongegaarden, Algade 25,
  • 4220 Korsør

De inviterede kunstnere er nøje udvalgt på baggrund af deres engagerede tilgang til kunsten og seneste værkpræsentationer, der blandt andet omfatter et forunderligt nisseunivers, en beskyttende hule med et rødt skelet, forstørrede reproduktioner af traditionelle barselspotter, skabelsen af en smørhest, grundlæggelsen af en nation samt en performativ autocamper med malerier og essay.

Line-up: Eliyah Mesayer (f. 1987) afgang Det Jyske Kunstakademi 2020, Villiam Miklos Andersen (f. 1995) afgang Det Jyske Kunstakademi 2020, Kåre Leander Ringling Frang (f. 1992) afgang Det Kongelige Danske Kunstakademi 2020, Maja Isabella Qvarnström (f. 1987) afgang Det Kongelige Danske Kunstakademi 2020, Mette Rasmussen (f. 1993) afgang Det Fynske Kunstakademi 2020 og Emil Skamstrup (f. 1992) afgang fra Det Fynske Kunstakademi 2020.

- Vores intention med udstillingen er at skabe modige og udviklende sammenstød mellem unge billedkunstnere fra forskellige akademier og med forskellig geografisk, kulturel og kønsmæssig baggrund. Samtidig vil vi gerne præsentere publikum for den nye, eksperimenterende kunst med dens forskellige kunstpraksisser og -udtryk, siger Birgit Lendal Beek, udstillingsmedarbejder i Kunsthal Kongegaarden.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk