28. februar 2020
Henrik Rasmussen driver 

Dansk Grill & Catering samt 

Lejre Mikropølsemageri. 

Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Henrik Rasmussen driver Dansk Grill & Catering samt Lejre Mikropølsemageri. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre-pølser ind i det fine selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre-pølser ind i det fine selskab
Oplev - 26. april 2019 kl. 09:20
Af Rita Vestergård
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

 Et ton kvalitetspølser og kødvarer producerer mikropølsemageriet i Kirke Saaby om året, og en del af især pølserne omsættes tæt på løverne i
Zoologisk Have i København.

- Vi har nu to pølsevogne i Københavns Zoo med økologiske pølser og tilbehør, som En del af Herslev producerer. Den ene af de pølsevogne er fast i Zoo.

Det fortæller Henrik Rasmussen, stifter og direktør i Lejre Mikropølsemageri og Dansk Grill & Catering.

Datteren Emilie Rasmussen har ansvaret for pølsevognene i Zoo, og dermed er der nu tre generationer i firmaet, da Henrik Rasmussens far som mangeårig pølsemager leverer opskrifter. Hustruen Jane er bogholder, og derudover er der fem faste medarbejdere i mikropølsemageriet.

De økologiske og smagfulde pølser og visse pålægsvarer fra Lejre-firmaet kan nu købes i Irma Roskilde, lokale Brugser og efter påske i Magasin du Nord i København.

Henrik Rasmussen er udlært pølsemager og stiftede Lejre Mikropølsemageri i 2016 for at støtte op om sit hovedfirma, Dansk Grill & Catering med 30 faste grillmestre, der rykker ud til havefester, messer og lignende.

- Vi vil have høj kvalitet på det kød og de pølser, grillmestrene har med ude. Kunderne skal kende os på kvaliteten og smagen. Og vi ville gerne være sikre på at have samme høje kvalitet året rundt, fortæller han.

Derfor gik Henrik Rasmussen selv i gang med forsøg hjemme i køkkenet og senere i en tilbygning hjemme ved hans og Janes hus i Vester Såby.

Det gik så godt, at produktionen blev flyttet til lidt mere plads i erhvervskvarteret i Kirke Saaby.

- Min far er gammel pølsemager og ryster opskrifter af sig til pølser med ny smag, men hovedingredienserne til pølserne er de samme, fortæller Henrik Rasmussen om de kødfulde pølser.

De senere år er flere varianter blevet økologiske, ligesom kødet er fra mindre slagterier - såsom Friland.

Hvert år kommer der nye smagsvarianter til, mens de populære klassikere i sortimentet bevares.

Hjemme i firmaet formår godt en håndfuld ansatte at producere et ton mad om året i de trange lokaler, der måske skal bygges om.

- Vi blev jo En del af Herslev, da vi i forvejen kendte de øvrige partnere, som vi samarbejdede med. Der overvejede vi at rykke produktionen for at få mere plads, men på den anden side har vi ingen planer om at blive store. Vi skal være et mikropølsemageri, fastslår direktør Henrik Rasmussen.

I stedet har han fået lavet tegninger af en anden indretning af de nuværende lokaler i Kirke Saabys erhvervskvarter.

- Hvis vi får indrettet det efter de tegninger, får vi mere plads, og nu har vi dem i hvert fald, siger han med et smil.

Han havde også udviklet økologisk tilbehør, men den del er overdraget til Isbrand i Kyndeløse, som nu producerer økologisk ketchup, sennep, fransk hotdog dressing og chutney til pølsevogne og grill-cateringen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk