14. april 2021
De mange vandreture begynder og slutter ved Lejre Museum, hvor det er muligt at parkere og fylde flasken ved vandposten. Foto: ROMU
De mange vandreture begynder og slutter ved Lejre Museum, hvor det er muligt at parkere og fylde flasken ved vandposten. Foto: ROMU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre Museum hjælper med vandreturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre Museum hjælper med vandreturen
Oplev - 28. marts 2021 kl. 16:40

Nedlukning og social afstand har gjort danskerne til et vandrefolk, men engang imellem kan det være svært at finde på nye ture. Det har medarbejderne på Lejre Museum gjort noget ved. De har nemlig skabt en digital guide over historiske og smukke ruter gennem landskabet, som alle begynder og slutter ved Lejre Museum.

- Landskabet omkring Lejre Museum er allerede en populær destination. Folk vælter til det historiske område, og ofte er parkeringspladsen sprængfyldt. Men nu sørger vi for, at folk får muligheden for at variere deres vandreture, og vi håber også på, at endnu flere kan lære landskabet og de mange historiske spor at kende, siger formidlingsinspektør Isabella No'omi Fuglø fra museumskoncernen ROMU.

Der er vandreture i forskellige længder og med forskellige temaer. Nogle vandreture går i fodsporene på de gamle sagnkonger, forbi deres kolossale gravhøje, mens andre vandreture byder på bondeidyl, vandmøller og herregårde.

- Området har simpelthen det hele, så det kan måske være svært at vide, hvor man skal begynde. Så med vores nye overblik på nettet har vi gjort det nemmere at vælge en rute og komme afsted, siger Isabella No'omi Fuglø.

Vandreruterne er samlet på Lejre Museums hjemmeside, hvor ruterne kan printes eller tilgås på mobilen under turen.

Der er også link til flere vandreruter fra Nationalpark Skjoldungernes Land, Visit Fjordlandet, Naturstyrelsen, Vandreruter.dk og Dansk Vandrelaug.

Den digitale guide kan ses på https://lejremuseum.dk/vandreruter/

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk