25. marts 2019
78-årige Kurt Petersen er en ivrig ildsjæl med et brændende hjerte for idrætten. Til næste år har han været en del af den lokale firmaidræt i 50 år.
gallery icon

Se billedserie

78-årige Kurt Petersen er en ivrig ildsjæl med et brændende hjerte for idrætten. Til næste år har han været en del af den lokale firmaidræt i 50 år.
Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kurts hjerte banker for events - for dig og mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurts hjerte banker for events - for dig og mig
Opdateret 07. december 2018 kl. 13:33
Oplev - 07. december 2018 kl. 10:41
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

78-årige Kurt Petersen vandt i september Trelleborg Fondens Kulturpris for i årevis at have garanteret sved på panden for tusindvis af borgere. Til næste år har han været en del af den lokale firmaidræt i 50 år.

- Jeg er ikke ung længere, men ilden brænder jo ikke mindre af den grund.

Sådan lyder ordene fra 78-årige Kurt Petersen, også kaldet »Mr. Firmaidræt«, der under den lokale kulturnat i Slagelse, Sct. Michaels Nat, for to måneder siden, blev hædret med en kulturpris.

Det blev han med baggrund i et digert katalog af events, hvor sved og fællesskab sætter dagsordenen. For dig og mig - og uanset om vi har lidt på sidebenene eller ej.

I regi af Firmaidræt Slagelse, hvis grundstene blev lagt i 1941, da en række forudseende folk så mening i at skabe arrangementer for ansatte på alle niveauer, har han været bannerfører og en krumtap i maskinrummet for events, som stadig den dag i dag kombinerer samvær og motion.

I form af deltagermagneter som Xtreme Mandehørm, Ladies Mud Race, Ladywalk og meget mere, hvilke tiltrækker tusindvis af deltagere.

- Det hele er et spørgsmål om at blive synlig. Det er en vigtig del af alt det, jeg går og laver i forhold til marketing og branding, siger Kurt Petersen, der næste år kan jubilere.

- Så har jeg været med i 50 år, siger idrætsmanden, der selv svinger ketsjeren to gange ugentligt.

En cocktail af sjov og motion

Det er dog ikke en stræben efter tinderne, han lægger fra land med, når han selv spiller med ligesindede.

- Når jeg dyrker sport og idræt - helst to gange om ugen - er det for det sociale. Det stopper jeg nødigt med. Det giver jo noget fysisk, men det er også rart at komme ud blandt andre, siger Kurt Petersen, der altid har haft fællesskabet og sammenholdet i fokus.

Det havde han også, da han medvirkede til opstarten af »Ladywalk« i 2009, hvor der deltog 3222 kvinder i Skælskør. I dag er deltagerantallet på knap 4000.

- Det er her, de skal holde en aften fri med deres veninder og kolleger, og så går de syv eller tolv kilometer. Der er et højt niveau af socialt samvær, som vi jo lægger op til, men også en fysisk aktivitet, siger ildsjælen, som også har været inde over Xtreme Mandehørm i mange år.

Her deltog 800 mænd ved starten i 2013.

- Vi sænker dog barren lidt nu. Der er ikke lige så mange med mere. Vi er gået fra 800 til 600 deltagere, så det er lidt en glidebane, mens vi kan se, at kvinderne virkelig er på vej ind, siger han med henvisning til Ladies Mud Race, som i år havde over 750 deltagende kvinder.

- Det var en bragende succes, og vi hæver også barren. Vi satser på 1000 til næste år.

Alle kan være med

Udover de deciderede løb arrangerer Firmaidræt Slagelse også julemærkemarch, hvor det ikke ligefrem er kondiskoene, der behøver at blive børstet af.

Det samme gælder for sin vis det nye »Rigtige Mænd«-løb, der henvender sig til håndværkere eller mænd, der ikke som sådan husker at løbe en tur i dagligdagen.

Det skortede dog på tilmeldte sidste år, konstaterer Kurt Petersen.

- Det henvender sig til mænd, der ikke har den bedste kondition. Det er dem, vi gerne vil have med, men vi må også erkende, at de er svære at gøre interesserede. Vi prøver igen i 2019, siger han og tilføjer:

- Jeg vil modsat sige, at du skal have en grundkondition ved Ladies Mud Race og Xtreme Mandehørm. Der går det ikke, at du kommer, hvis du har siddet derhjemme i et år uden at røre dig, lyder det fra en smilende Kurt Petersen, der var ovenud lykkelig, da han i september modtog kulturprisen.

Og selv om han varsler at trappe ned - blandt andet for at feriere mere med sin kone og familie - bliver det svært at holde sig væk.

- Det er jo en del af mig, men jeg vil heller ikke have det overordnede ansvar mere.

Gå for en god sag:
  • Søndag den 2. december er der Julemærkemarch flere steder på Sjælland. Se hvor du kan gå med på julemaerkemarchen.dk
  • Firmaidrætten i Slagelse arrangerer Xtreme Mandehørm, Ladywalk, Ladies Mud Race, Rigtige Mænd Løbet og Høvdingebold.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk