21. oktober 2020
Mal et billede på to timer og nyd en drink - eller to - imens. Sådan lyder konceptet, som ARTNSIPS står bag. Her er det caféen på Ragnarock, som lægger lokaler til. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Mal et billede på to timer og nyd en drink - eller to - imens. Sådan lyder konceptet, som ARTNSIPS står bag. Her er det caféen på Ragnarock, som lægger lokaler til. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst og drinks i skøn forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst og drinks i skøn forening
Opdateret 18. februar 2019 kl. 08:28
Oplev - 15. februar 2019 kl. 08:20
Af Lars Jørgensen

Koncentrationen er stor hos gæsterne omkring bordene denne onsdag aften i caféen på Ragnarock i Roskilde. Her har 15 personer taget plads i et hjørne. Alle med et lærred foran sig, en pensel i hånden og maling og et glas prosecco ved siden af sig. Alles blikke er fokuseret, nogle har tungen i den ene mundvig eller rynker i panden. Det er absolut heller ikke nemt at gøre kunstner og denne aftens maler-guide, Ida Glad, kunsten efter, når himmel, bjerge, genspejling og farvernes overgang skal gå op i en højere enhed.

Blandt gæsterne er de fire veninder, Malene, Charlotte, Sussi og Marianne. De kunne også være taget i biografen eller på café og drikke kaffe.

- Men det her er sjovere, og helt sikkert noget, vi efterfølgende kommer til at huske bedre, end hvis vi bare var taget i biografen, siger Charlotte.

- Ja, det her giver noget andet. Det er hyggeligt og også tilpas udfordrende på samme tid, siger Malene.

De kommer da også alle fire hjem med acceptable resultater på lærredet. Andre - såsom OPLEVs repræsentant - er knap så ferme med en pensel, men sjovt er det. Dermed rammer arrangementet da også tæt på plet i forhold til det, som arrangørerne vil med det.

ARTNSIPS har gjort det til sit gebet at arrangere hyggeworkshops af få timers varighed, hvor deltagerne bliver guidet igennem forløbet med at male eller tegne et kunstværk. Samtidig er der altid en eller anden form for drink til deltagerne. Naamah Bierlich grundlagde virksomheden for toethalvt år siden, og siden da er flere og flere arrangementer kommet til. Hun er af halvt dansk, halvt israelsk oprindelse, universitetsuddannet i økonomi og finansiering i England og har altså nu kastet sig over det danske marked for oplevelser.

- Jeg forlod mit job, hvor jeg arbejdede med finansiering for fire år siden og rejste rundt i verden. Jeg mødte en masse entreprenante folk, som inspirerede mig. Jeg fik så ideen til ARTNSIPS sammen med en god ven og tænkte, at det måtte jeg prøve - og hvilket sted kunne være bedre end Danmark? spørger 31-årige Naamah Bierlich.

- Der er ingen andre, der gør det her. Potentialet er stort, siger hun.

Det er nu ikke kun udsigten til, at hendes iværksætterprojekt kommer til at tjene penge, der har holdt hende til ilden.

- Jeg elsker kunst og kreativitet. Kunst sætter gang i tankerne og kan skubbe på nye ideer. Det kan også fungere som en slags meditation. Kunst er for alle. Mange har måske en tendens til at trække sig lidt væk fra kunsten, de fine gallerier og museerne. Det prøver vi at gøre op med her. Kunst er for alle, og du kan faktisk komme i berøring med det på din lokale bar eller café. Det er dét, vi vil vise, siger hun med fast stemme.

De fleste af gæsterne til denne onsdags arrangement er kvinder. Faktisk er der kun tre herrer til stede blandt de 15, og dermed rammer denne aften en tendens nærmest lige på kornet. ARTNSIPS' egen statistik siger nemlig, at 80 procent af deltagerne til deres arrangementer er kvinder - heraf de fleste fra slutningen af 20'erne til slutningen af 40'erne. Men Naamah Bierlich vil gerne udvide kundefeltet alders- og kønsmæssigt.

- Vi er allerede i gang med at ekspandere. Til nye steder og nye byer. Men også nye former for kunst, man kan melde sig til. Det kan være, hvordan man mixer drinks, det kan være blomsterbinding, mens man drikker et glas champagne, eller man kan prøve at rulle cubanske cigarer. Vi vil meget gerne have mere fat i mændene, siger hun.

Oppe for enden af bordene i Ragnarocks café er Ida Glad i gang med guidelines for de sidste - og sværeste - penselstrøg. Her skal en lille robåd, der spejler sig i vandet tilføjes i det ene hjørne. Det afføder dybe suk og frustrationer, men også en del selvironisk latter rundt om bordene. Også Ida kan se meningen med denne slags arrangementer - ud over at de selvfølgelig giver hende noget økonomisk.

- Det er sjovt, at man kan samle så mange forskellige mennesker om det samme. Her er alle lige, og de fleste er både taknemmelige og glade, når de går herfra, siger hun.

- Jeg tror, at det giver folk noget andet, end det man ellers kan bruge sine aftener på. For de fleste hører det nok til sjældenhederne at åbne op til sin kreative side. For mange er det jo nærmest ikke sket, siden de var børn. Og der kan sådan et arrangement virkelig give noget - samtidig med at det er meget hyggeligt, siger Ida Glad, som bakkes op af Naamah Bierlich:

- Der er helt afgjort et behov for denne slags ting. Vi er i en digital tidsalder, hvor alle er forbundet med deres telefoner og arbejder meget. Jeg tror, der er brug for at mødes, være kreative og løsne op. Det er godt at slappe af og lade telefonen være i et par timer. Det er helt klart også noget, folk selv er blevet mere bevidste om. En af de bedst sælgende bøger på Amazon er en voksen-tegnebog, så folk leder efter denne her slags ting, slutter ARTNSIPS-grundlæggeren.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk