23. juli 2019
Menuen hos b-spis skifter alt efter sæson og råvarer. Der vil blandt andet være vagtel på menuen, som køkkenchef Kristoffer Ringsing her er i gang med at skære ud. Han går op i friske råvarer, og maden skal både se godt ud, dufte godt 

og smage godt. 

Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Menuen hos b-spis skifter alt efter sæson og råvarer. Der vil blandt andet være vagtel på menuen, som køkkenchef Kristoffer Ringsing her er i gang med at skære ud. Han går op i friske råvarer, og maden skal både se godt ud, dufte godt og smage godt. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køkkenchef på gourmetrestauranten b-spis: Ydmyghed og hårdt arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køkkenchef på gourmetrestauranten b-spis: Ydmyghed og hårdt arbejde
Oplev - 15. marts 2019 kl. 11:48
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kristoffer Ringsing er køkkenchef på Næstveds nye gourmetrestaurant b-spis, hvor smag og råvarer er i centrum.

25-årige Kristoffer Ringsing har siden femårs alderen vidst, at han ville være kok. I dag er han ansat som køkkenchef på Næstveds nye toprestaurant b-spis og er i fuld gang med at udleve sin drengedrøm.

Kristoffer Ringsing er født op opvokset i Dalmose ved Slagelse på et husmandssted, hvor familien blandt meget andet dyrkede gulerødder, porrer, selleri, kartofler, forskellige bær, tomater og agurker. Han har fra barnsben lært at dyrke tingene selv.

- Jeg har altid elsket at lave mad. Vi har i min familie altid været glade for mad og for at dyrke ting selv, fortæller Kristoffer Ringsing, der gør en dyd ud af, at råvarerne skal være friske.

- Jeg elsker at finde frilandsgrøntsager. Friskhed er lig med smag, konstaterer han.

Stod for meget stille

Kristoffer Ringsing har gået på Fuglebjerg Skole og besluttede efter 9. klasse at tage et år i 10. klasse på Hindholm Privatskole ved Fuglebjerg for at være helt sikker på, hvilken vej han skulle gå.

Om Kristoffer Ringsing:
  • Kristoffer Ringsing, 25 år.
  • Født og opvokset i Dalmose ved Slagelse.
  • Gik på Fuglebjerg Skole fra 0.-9. klasse.
  • Afsluttede 10. klasse på Hindholm Privatskole i 2011.
  • Startede efterfølgende i lære som kok og blev udlært fra Falsled Kro i 2014.
  • Ansat som kok på Babette fra 2014-2016.
  • Ansat som kok på Ti Trin Ned fra 2016-2018.
  • Fik titlen som Årets Kok i 2019.
  • Bor i dag i Næstved med sin kæreste, hvor han arbejder på den nyåbnede gourmetrestaurant b-spis.
  • Her blev han ansat som køkkenchef den 1. januar 2019.

- Der satte jeg mig for, at det var det, jeg ville. Mine forældre syntes, det var bedre, jeg gik den gymnasiale vej. Det gjorde jeg ikke. Jeg ville være kok, siger det gastronomiske stortalent.

Kristoffer Ringsing kom efterfølgende i lære som kok på Suri i Holbæk. Det var dog ikke et sted for ham.

- Læringsformen passede ikke. Vi stod for meget stille. En elev skal ikke bare stå stille og skrælle grøntsager og pille løg, siger Kristoffer Ringsing, der gik i gang med at lede efter en anden lærerplads.

For kok - det ville han være.

Eventyr begyndte

Han kontaktede Falsled Kro på Sydfyn, der på det tidspunkt ikke havde plads til flere elever. Den dengang 17-årige Kristoffer Ringsing tog dog ikke et nej for et nej, og han fik lov til at komme på prøve i et par dage.

Han var så dygtig, at den daværende chef Per Hallundbæk ikke ville af med ham igen.

- Det er nok den mest ikoniske kro og den dyreste kro i Danmark. Det var meget angstfremkaldende at træde ind i et køkken med store chefer. Det kræver en ekstra indsats, siger Kristoffer Ringsing, der gerne mødte ind tidligt om morgenen.

- Det var der, mit eventyr startede. Jeg kunne udvikle mig, og jeg havde en chef, der sørgede for, at det var muligt. Man skal lære alt det, man kan. Det er den proces, der er vigtig og den proces, der har gjort, at jeg er, hvor jeg er, siger stjernekokken.

Årets Kok er ydmyg

Kristoffer Ringsing blev i 2014 udlært kok fra Falsled Kro. Han har siden arbejdet på Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia og Restaurant Babette i Vordingborg. 1. januar i år blev han ansat som køkkenchef på b-spis i Næstved, der netop er åbnet.

I starten af februar blev Kristoffer Ringsing kåret til Årets Kok. Han er ikke i tvivl om, hvorfor det er lykkes ham at komme dertil, hvor han er i dag.

- Ydmyghed. Der er mange ting, jeg ikke kan. Så sætter jeg mig for at lære det og bliver ved, indtil jeg kan. Det kræver hårdt arbejde, siger han.

Laves fra bunden

Kristoffer Ringsing er lige flyttet sammen med sin kæreste i Næstved og bruger det meste af sin tid i b-spis. Her ændres menukortet alt efter sæson og råvarer.

- Smagen og de gode råvarer skal være i centrum. Intet er færdigproduceret, og alt laves fra bunden. Det første man spiser med er øjnene. Så kommer lugtesansen og så smagssansen, forklarer køkkenchefen.

- Vi skal lave et sted, hvor god service og god mad er i højsædet. Så får man en stemning og en oplevelse, hvor man gerne vil tilbringe mange timer, siger Kristoffer Ringsing.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk