24. juni 2021
Gå på opdagelse i det grønne område ved Brede Værk med ny lydvandring. Foto Nationalmuseet
Gå på opdagelse i det grønne område ved Brede Værk med ny lydvandring. Foto Nationalmuseet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kgs. Lyngby: Tag på lydvandring i arbejderhistorien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kgs. Lyngby: Tag på lydvandring i arbejderhistorien
Opdateret 29. marts 2021 kl. 07:44
Oplev - 29. marts 2021 kl. 07:15

I området omkring den gamle tekstilfabrik Brede Værk i Kgs. Lyngby kan du nu opleve en ny, spændende digital kulturformidling i trygge omgivelser udendørs. Nyd forårssolen, mens du dykker ned i arbejderhistorien rundt omkring de historiske bygninger. Du vil undervejs få fortællingerne om et fabrikssamfund under industrialiseringen, der også fortæller om den spæde start på det velfærdssamfund, vi kender i dag.

Ved 12 forskellige stop i området får du historien fortalt via skilte, QR-koder og app'en Useeum. Billeder og tekst vækker nysgerrigheden og giver forbipasserende lyst til at dykke ned i stedets historie, mens den tilhørende lydguide gør historien og fortællingerne levende. Lydguiden består blandt andet af originale lydoptagelser med gamle arbejdere fra værket.

Den digitale lydvandring inviterer således på en rejse tilbage i tiden til industriens vugge i det gamle Brede. Her følger man fabrikantens og arbejdernes liv på tekstilfabrikken i perioden 1880-1918. Deres livsvilkår var meget forskellige men uløseligt sammenvævede i hinanden.

De 12 stop i området omfatter Brede Hovedbygning, Arbejderboligerne, Mesterboligerne, Købmandsbutikken, Skolen, Asylet, Fabriksporten, Spisehuset, Gartneriet, Modewegs obelisk, Nazareth-huset og Vandmøllen.

Bag projektet står Nationalmuseet og Lyngby-Taarbæk Kommune ved Stadsarkivet. Hvis du vil prøve oplevelsen, så tag på tur i Brede - eller bliv hjemme i sofaen og hent den gratis app Useeum i AppStore eller Google Play og gå ind på den digitale lydfortælling Det Gamle Brede eller på profilen Brede Værk.

Brede Værk, I. C. Modewegs Vej, 2800 Kongens Lyngby

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk