18. januar 2021
Den lille iskiosk er ny. Brit Folke arbejdede under corona på at få den gjort færdig, så den var klar til sommergæsterne. Isene man kan købe er fra Hansen Is og Nicecream. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Den lille iskiosk er ny. Brit Folke arbejdede under corona på at få den gjort færdig, så den var klar til sommergæsterne. Isene man kan købe er fra Hansen Is og Nicecream. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ka'nalu er meget mere end en strandcafé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ka'nalu er meget mere end en strandcafé
Oplev - 02. august 2020 kl. 11:14
Af Helle Midskov

- Smag lige på denne her, siger Brit.

En af de andre i det trange køkken, som er ved at anrette tre gange brunch, smager og sender et anerkende blik. Den hjemmelavede pesto sidder lige i skabet. Brit er videre, for uret ringer, og bollerne er færdigbagte og skal bytte plads med en bradepande med croissanter.

- Vi har altid travlt, fra vi slår døren op om formiddagen til mørket falder på året rundt. Sådan kan vi li´det, storsmiler Brit Folke, som er indehaver af Ka'nalu i Strandparken i Ishøj. Og det er nemt at tro på hende, da flere gæster allerede har sat sig til rette i de bløde møbler på terrassen, selv om cafeen denne formiddag først er ved at åbne.

- Jeg er meget passioneret omkring cafeen og tænker hele tiden på, hvad jeg kan gøre, så cafeen bliver et sted, man har lyst til at komme og hænge ud og komme tilbage til, siger Brit og fortsætter:

- Da jeg gik på jagt efter egnede lokaler, ville jeg have et sted, hvor jeg kunne leje paddleboards ud. Det var der ikke på Vestegnen på det tidspunkt. Nu er det blevet populært. Jeg fik et paddleboard af min kæreste, og det er så fedt at stå på. Så min drøm var, at jeg ville skabe sådan et sted med udlejning af paddleboards og let og lækker mad på menuen. Det skulle ikke være Brits Isbiks med røde pølser, men en opgraderet strandcafé med fokus på gode råvarer og god energi.

Fakta
  • Brit Folke, som er uddannet stewardesse, åbnede Ka’nalu for tre år siden.
  • Det er en strandcafé med udlejning af paddleboards - SUP boards (Stand Up Paddle).
  • Der arrangeres yoga i sandet og SUP yoga i vandet.
  • Strandcafeen er beliggende på Skovvej 52, Ishøj
  • Cafeen har åbent 364 dage om året. Der er kun lukket juleaften.
  • Cafeen har om sommeren åbent fra 10 til 21.

Stilen i cafeen er der lidt Bali over med groft vævede stoffer på hynderne, sandfarvede parasoller og mosaikker i natur- og havblå farver.

- Jeg boede på Bali et år og har formået at bringe lidt af det med hjem. Navnet Ka'nalu er også taget derfra. Det betyder noget i retning af at surfe, fortæller Brit.

Men vejen til den succesfulde strandcafé med flere ansatte, som Brit Folke kan glæde sig over her tre år efter, er bygget på hårdt arbejde.

- Jeg havde skrevet til Vallensbæk Kommune om et sted ved vandet, og via Strandparken fik jeg mulighed for at komme ud og kigge på de faldefærdige lokaler. Jeg så med det samme muligheder, forklarer hun om cafeen, der ligger helt ud til vandet.

Men ingen troede på Brits koncept. Hun fik det ene afslag fra banker efter det andet, og da hun havde indkasseret afslag nummer 20, tog hun sagen helt i egen hånd.

- Jeg lejede mit hus i Vallensbæk ud og begyndte at sælge ud af mine ejendele. De første to år fik jeg ikke løn, og inventaret købte jeg brugt, fortæller hun.

Efterhånden, som der kommer penge i kassen, så bliver der investeret i nyt til cafeen, og den dag i dag har Brit fortsat ikke en kassekredit.

- Sidste år kunne jeg udvide min træterrasse, og i år har jeg lige lavet stativer til de mange paddleboards og bygget ishus, fortæller Brit.

Elsker økologi

Når det kommer til menukortet, så er det helt enkelt. I cafeen kan man nyde forskellige drikkevarer, kager, pandekager, brunch, sandwiches, is, snacks med mere.

- Vi har ikke køkkenkapacitet til at servere varme retter, så vi holder det simpelt. Vi laver blandt andet nogle sandwiches, bager nogle økologiske boller og serverer med røget skinke og cheddarost og sælger avocadomadder med hjemmesyltede rødløg. Det er lækker strandmad, og vi tager selvfølgelig hensyn til årstiden. Vi elsker økologi, og der er altid dagens iste og lemonade. Isene vi sælger er Hansenis og Nicecream, som er vegansk, forklarer Brit om udvalget i cafeen.

Yoga i sand og i vand

Foruden udlejning af paddleboards og mad og drikke, så byder strandcafeen også på musikarrangementer fra tid til anden hen over året og muligheden for at dyrke yoga på stranden og SUP yoga i vandet.

- Yoga bliver mere og mere populært. Jeg har også for kort tid siden sendt forslag til Strandparken om, at jeg gerne vil udvide med en særlig plads til yoga i naturen og sauna for vinterbadere, og så håber jeg, at der kan gives tilladelse til lidt mere lys hernede, fortæller hun.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk