2. august 2021
Skuespiller Nicolaj Cornelius skildrer Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods. Pr-foto
Skuespiller Nicolaj Cornelius skildrer Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods. Pr-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kai Normann Andersen på godset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kai Normann Andersen på godset
Oplev - 09. juli 2021 kl. 08:15

Gjorslev Gods præsenterer, for første gang, historien om Kai Normann Andersens tid på slottet. Det sker i samarbejde med sanger og skuespiller Nicolaj Cornelius i forestillingen »Kai Normann og Krigen - Flugten fra Gjorslev«.

Der er tale om en rørende, medrivende og musikalsk forestilling om Kai Normann Andersens tid på Gjorslev Gods under Anden Verdenskrig, og om hans og hustruen Ellen Gottschalchs flugt til Sverige med hjælp fra godsejeren Edward Tesdorph.

Forestillingen følger de virkelige begivenheder, der udspillede sig på og omkring slottet, og indeholder nogle af de sange, Kai Normann komponerer til PH's tvetydige tekster, blandt andet »I dit korte liv«, »Jeg gi'r mit humør en gang lak«, »Man binder os på mund og hånd« med flere.

Kai Normann og Krigen - Flugten fra Gjorslev
  • Spiller 30. og 31. juli, 7., 8., 27. og 28. august.
  • Gjorslev Gods, Gjorslevvej 20 Holtug, 4660 Store Heddinge
  • Se mere om forestillingen og billetkøb her.

Der bliver levet et muntert liv på Søgaard ved Gjorslev Slot, hvor Kai Normann Andersen og Ellen Gottschalch tilbringer deres sommerferier under besættelsen i Anden Verdenskrig. Bølgerne går altid højt, og det kunstneriske par bliver hurtigt gode venner med familien Tesdorph fra Gjorslev Slot. Kais modstand overfor besættelsesmagten er dog ikke til at tage fejl af, selvom hans meninger ikke kommer til udtryk i det offentlige rum. Det vidner hans musikalske virke til de tyskfjendtlige sange er et tydeligt om.

Under jødeforfølgelsen i 1943 yder han en indsats for frihedskampen ved at skjule jøder i kælderen på Søgaard. Da situationen for alvor spidser til, vælger Kai og Ellen at flygte til Sverige.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk