18. januar 2020
Noget af det mest bæredygtige, du kan gøre, er at gå ud ad din dør og ud i naturen. Oktober er en af de bedste måneder at gøre det i. Der er masser af farver og endda gratis mad. Foto:Allan Nørregaard
Noget af det mest bæredygtige, du kan gøre, er at gå ud ad din dør og ud i naturen. Oktober er en af de bedste måneder at gøre det i. Der er masser af farver og endda gratis mad. Foto:Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ideer til din bæredygtige efterårsferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ideer til din bæredygtige efterårsferie
Oplev - 16. oktober 2019 kl. 11:10
Af Frida Marie Jensen, lektor, og Jonatan Leer, docent, Leisure management, Professionshøjskolen Absalon
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bæredygtighed fylder mere og mere i den danske offentlighed - og i danskernes fritidsliv. Flere er begyndt at efterspørge bæredygtige fritids- og ferieoplevelser. Det er også i fritiden, at mange af os er vilde med ubæredygtige weekendture til storbyer og spiser argentinske oksebøffer skyllet ned med litervis af sydafrikansk rødvin. Så hvis du vil være mere bæredygtig, er fritiden et godt sted at starte.

Vi har samlet et par forslag til, hvad du kan gøre for at gøre din efterårsferie mere bæredygtig uden at gå ned på oplevelsesniveau- et.

Det brede udvalg afspejler også, at bæredygtighed ikke bare handler om at mindske CO2-aftrykket.

Det handler også om social ansvarlighed, nærvær og kreativitet.

1) Gå ud ad døren og ud i naturen!

Nogle gange er det at være bæredygtigt ikke så mærkeligt eller originalt. Det er faktisk nærmest bare lidt gammeldags.

Noget af det mest bæredygtige, du kan gøre, er at gå ud ad din dør og ud i naturen.

Oktober er en af de bedste måneder at gøre det i.

Der er masser af farver og endda gratis mad.

Kig efter svampe, men pas på de røde med prikkerne.

Gå på æblerov på vejen hjem. Der er alt for mange æbler, der ender deres liv på en veltrimmet græsplæne. Det er synd - de skal da ende som æblekage, æblemost eller æbleflæsk.

2) Besøg Grennesminde: økogrønt og snobrød

Mange mener, at ægte bæredygtighed skal gå hånd i hånd med social ansvarlighed. Grennesminde i Taastrup er en socialøkonomisk virksomhed, som under mottoet »Alle har ret til en kollega« hjælper unge med særlige behov i gang med arbejdsmarkedet. Grennesminde har bl.a. økobager, dyr, café og gårdbutik, hvor man kan gå på pluk-selv-eventyr. I efterårsferien er der mulighed for at aktivere hele familien med at bage snobrød og lave kanstanjedyr. Det foregår tirsdag-søndag 10-17 på Snubbekorsvej 18, 2630 Taa­strup.

3) Drop shoppeturen og lav dit eget tøj

Vores tøjforbrug er en af de helt store klimasyndere. Det har ført til en række nye trends med DIY, upscaling og redesigns, hvor man laver nyt tøj af gammelt. Så drop shoppeturen og tag på Holbæk Museum, hvor du for bare 30 kroner får adgang til at masse tøj, silkebånd og andre genbrugsmaterialer, som du kan designe dit helt eget tøj af.

Bæredygtig omstilling er nemlig ikke bare en masse afsavn, men en kreativ proces, der tvinger os til at finde på nye løsninger i vores hverdag. Slå dig løs på Holbæk Museum, Klosterstræde 18, Holbæk tirsdag til torsdag 11-15.

Fælles for disse oplevelser er, at du er en aktiv medskaber og ikke bare en passiv tilskuer. Sådan er det jo også med klimaet.

Rigtig god og bæredygtig efterårsferie. Og husk - bæredygtighed er også væredygtighed!

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk