20. oktober 2018
Der var erfarne kræfter i køkkenet. Kok Jimmi Keis Thomsen er vant til at servere jagtmiddage, blandt andet på Bregentved Gods. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der var erfarne kræfter i køkkenet. Kok Jimmi Keis Thomsen er vant til at servere jagtmiddage, blandt andet på Bregentved Gods. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Historien bliver fortæret ved kongernes borg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien bliver fortæret ved kongernes borg
Oplev - 11. november 2017 kl. 08:31
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Når jagthornet lød, gjaldt det om at komme af vejen. Det betød, at kongen og hans jagtselskab var på vej, og de veg ikke for noget.

Sådan fortalte afdelingsleder på Danmarks Borgcenter Thomas Tram Pedersen, da der torsdag aften var indbudt til jagtmiddag på Café Borgen. Der var fyldt op omkring langbordene, hvor aftenens menu var inspireret af et kongeligt jagtmåltid fra renæssancen: dådyrsteg, butterdejspakker med rillette, braiserede kartofler, svampe og tyttebær.

- Idéen med sådan et arrangement er at få nogle af de gode historier frem, der knytter sig til borgen og til området. Og Sydsjælland var et af kongernes jagtområder helt tilbage fra middelalderen. Kongen boede her og gik på jagt i skovene omkring Vordingborg, siger Thomas Tram Pedersen.

Blandt deltagerne var Gunnar Sørensen fra Neder Vindinge, der selv går på jagt og havde inviteret sin kone og et vennepar med til middagen.

- Det er spændende at høre historierne. Det bliver en blanding af historier og god mad, sagde han, før selskabet satte sig til bords.

Danmarks Borgcenter forventer, at jagtmiddagen var det første i en række af tema-arrangementer.

- Det er anden måde at formidle historie på og hele tiden med udgangspunkt i området her, siger Thomas Tram Pedersen.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk