7. juli 2020
Lige nu er det højsæson for danskproducerede blomster.
gallery icon

Se billedserie

Lige nu er det højsæson for danskproducerede blomster.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan du købe økologiske blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan du købe økologiske blomster
Oplev - 02. august 2019 kl. 09:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokal produktion af blomster - the slow flower movement - spreder sig som en bølge verden over, og det gælder også i Danmark.

arrow Læs også: Blomster dyrket på naturens præmisser

Formand for Brancheforeningen for Økologiske Blomsterproducenter, Marie Holmer, fortæller, at de økologiske producenter oplever en stigende efterspørgsel.

- Heldigvis bliver både forbrugere og indkøbere stadig mere bevidste om det negative fodaftryk, som den konventionelle blomsterindustri sætter både miljømæssigt og socialt, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Brancheforeningen blev stiftet for få måneder siden og har fire medlemmer. Derudover er der ti producenter, der er ved at starte op.

Blomsterbranchen er en milliard-industri. I Danmark omsætter branchen for cirka 80 millioner kroner alene på Mors Dag, oplyser Dansk Erhverv. Langt de fleste blomster i de danske blomsterbutikker dyrkes i Afrika eller i drivhuse i Holland med brug af sprøjtemidler for at undgå skadedyr og sygdomme - med risiko for både arbejdernes sundhed og påvirkning af naturen, hvor de produceres.

Medlemmerne af Brancheforeningen for Økologiske Blomsterproducenter følger samme regler som andre økologisk certificerede planteavlere. Ingen kunstgødning, og ingen sprøjtemidler.

- Det er slet ikke så svært. Det er superenkelt. Det er bare at være nænsom mod naturen og så tage det, som det kommer. Men man skal være indstillet på, at man får blomster i sæson. siger Rikke Lentz, der driver Brede Havekiosk ved Hillerød.

Udover Brede Havekiosk er medlemmerne af brancheforeningen Flor Blomster i Kirke Såby ved Lejre, Vildevioler i Værløse og Øhave på Sydfyn.

arrow Blomster er en ny økoniche
08. juli 2019 kl. 10:02 Opdateret: kl. 16:51
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk