13. november 2019
Carl-Johan Martens er femte generation i ålefisker-dynastiet Martens og den eneste, der ikke blev fisker. Foto: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Carl-Johan Martens er femte generation i ålefisker-dynastiet Martens og den eneste, der ikke blev fisker. Foto: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her går det hele op i fisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her går det hele op i fisk
Oplev - 05. juli 2019 kl. 10:05
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Engang lå her et lager til åleruser. fiskegarn og alskens mærkværdigheder. Men for 10 år siden fik Carl-Johan Martens en idé.

arrow Læs også: Sommerbilister overser skilt - indkørsel lukkes

- Det var jo bare et lager på kajkanten, som åd husleje, så jeg tænkte, hvad nu hvis vi sætter stedet i stand og laver en frokostrestaurant med friske forsyninger direkte fra min fars røgeri, som ligger lige ved siden af, siger Carl-Johan Martens, der er femte generation af ålefiskere i Karrebæksminde - og den eneste, der ikke er fisker.

Som tænkt, så gjort. Carl-Johan Martens slæbte både skidt og skrammel ud af lageret og fik det forvandlet til en lille perle midt på kajkanten i Karrebæksminde. Martens Frokostrestaurant åbnede i 2012, og lige siden er det strømmet ind med kunder, der holder af nyrøget fisk.

- Menukortet er overskueligt og temmelig enkelt, for det hele handler om fisk i mange variationer. Maden er hjemmelavet og bygger på gamle traditioner. Jeg gider ikke catering med mad, der bliver leveret i store plastikbøtter, siger Carl-Johan Martens.

Og kunderne har taget stedet til sig. Sidste sommer stod folk i kø foran frokostrestauranten, og mange måtte vente forgæves, eller i hvert fald temmelig længe, på et sted at sidde ned - og endnu længere på at få maden serveret.

- Det er selvfølgelig en kæmpe udfordring, når vi har så lidt plads at gøre med. I højsæsonen er vi 11 til 12 medarbejdere, og vi kan ganske enkelt ikke være flere. Og selvom vi har fået en lille smule mere plads i køkkenet, der er blevet udvidet i flere omgange, så er der ikke meget plads at boltre sig på, siger Carl-Johan Martens, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten for at kunne betjene kunderne hurtigere.

- Det var selvfølgelig en nem udvej at stege alle fiskefrikadellerne om morgenen og hurtigt varme dem op, når der kommer kunder. Det gider jeg ikke. De skal være nystegte, for så smager de bedst - og så må kunderne vente lidt ekstra på at få deres bestillinger, når der er rigtig travlt, siger Carl-Johans Martens.

Konceptet bag Martens Fiskerestaurant er en blanding af restaurant og cafeteria. Man bestiller maden i baren, hvor man samtidig henter sine drikkevarer, og når maden er færdig bliver den serveret.

- En måde at afvikle køen på kunne jo være at sætte priserne op. Men det gør vi ikke. Det er ikke Hornbæk det her. Det er Karrebæksminde, siger restauratøren, der gerne giver en hånd med i frokostrestauranten, når han ikke underviser elever på handelsgymnasiet ZBC i Næstved.

Han er ud af en slægt, der har sendt masser af røg over ferieidyllen. Siden 1873 har familien Martens levet af at handle med fisk i Karrebæksminde - og i mere end 100 år har de røget ål og andre fisk i de gamle ovne i røgeriet.

Carl-Johans far - 76-årige Carl Erik Martensen - leverer de friske forsyninger til frokostrestauranten, der deler adresse med røgeriet.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der sker den dag min far stopper. Jeg håber, han holder dampen oppe mange år endnu, siger Carl Johan Martens.

arrow Sommervejret kom til Karrebæksminde
04. juli 2019 kl. 19:33 Opdateret: kl. 15:12

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk