20. februar 2020
Ali B. Garossi åbnede  cocktailbaren 1841 i Holbæk i 2016, og kunderne har taget godt imod den. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Ali B. Garossi åbnede cocktailbaren 1841 i Holbæk i 2016, og kunderne har taget godt imod den. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her fås cocktails for enhver smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her fås cocktails for enhver smag
Oplev - 18. januar 2020 kl. 07:30
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange år har cocktailbarer været noget, der hørte København til.

Men i sommeren 2016 tog Ali B. Garossi springet og åbnede en cocktail-, vin- og tapasbar i Holbæks hovedgade.

Baren fik navnet 1841 efter året, hvor bygningen blev opført.

Lokalerne har tidligere rummet et værtshus, der måtte lukke på grund af skimmelsvamp.

Så Ali B. Garossi måtte derfor gennemføre en større renovering, inden han kunne slå dørene op til sin nye bar.

Men både han og gæsterne er blevet rigtig glad for resultatet.

- Mange af vores gæster bliver overrumplede, når de træder ind. For man skal jo igennem en gård med skraldespande for at nå frem. Så de forventer ikke lige at træde ind i en bar, der er gjort så meget ud af, som der er, fortæller han.

Ali B. Garossi fik ideen til at åbne 1841, da flere fra hans bekendtskabskreds tog til København for at gå på cocktailbar, når de skulle på bytur.

- Jeg tror helt bestemt, at der er plads til os i byen, sagde han i sommeren 2016, hvor han åbnede baren.

Og indtil videre har han haft ret i sin antagelse.

Gæsterne strømmer til på åbningsdagene, hvilket typisk er fredag og lørdag.

Billede

Strawberry Peace: Tre år gammel rom,
cacaolikør, frisk Lime-saft, purerede jordbær
og s
irup med absinth.
Foto: Anders Ole Olsen


Billede

Diamond: Bulleit Rye Whisky, Lillet Blanc
(aperitif af vin og likør), Martell VS Cognac, 
Aperol (Italiensk aperitif af blandt andet
gentian og rabarber) og et stænk appelsin-bitter.
Foto: Anders Ole Olsen


Varieret drinkskort

- Vores gæster kommer først og fremmest for at smage vores cocktails. Mange har deres favoritter, som de skal have hver gang, mens andre prøver sig frem. Vi har jo de klassiske cocktails, men har også fået udviklet flere cocktails, som er specielle for vores sted. Det er en af Danmarks bedste bartendere, Ted Danko, som har udviklet dem for os, fortæller Ali B. Garossi og fortsætter:

- En af vores store sællerter er en kande med punch. Den deles gerne mellem fire-fem stykker ved et bord, og det er der mange, som godt kan lide, siger han.

Ali B. Garossi forklarer, at en af de ting, som karakteriserer 1841, er kvalitet.

- Vores priser ligger måske lidt højere end andre steder i byen. Men til gengæld er der altid mere spiritus i vores drinks, og vi benytter os altid af kvalitetsvarer. Og så serverer vi hjemmelavet tapas til dem, der bliver lidt sultne undervejs, fortæller Ali B. Garossi.

Det er bestemt ikke kun unge mennesker, som kommer i cocktailbaren.

Også det mere modne publikum finder vej, fortæller Ali B. Garossi.

- Vi har kunder fra 18 år og opefter. Og det er et meget blandet publikum, der kommer. De »ældre« kommer typisk først på aftenen og går hjem ved midnatstid, hvor de unge dukker op, fortæller Ali B. Garossi.

Billede

Mai Tai: Rom, frisk limesaft, bananlikør, 
Orgeat sirup (der er lavet af mandler og
appelsinblomst), saft af passionsfrugt og
ristet kokosnød og vand.
Foto: Anders Ole Olsen


Billede

Pearashoot: Tre år gammel rom, pærelikør,
æblejuice, frisk citronsaft og et stænk af
kardemomme-bitter. Foto: Anders Ole Olsen


Han står ikke stille

Han arbejder hele tiden på at udvikle 1841.

- I 2020 sætter vi gang i nogle nye tiltag. Blandt andet vil vi arrangere nogle aftener med smagning af vine og spiritus. Derudover satser vi på at lave en klub for vores stamgæster med nyheder og specialtilbud, fortæller han.

I forvejen kan man leje sig ind i 1841 i forbindelse med fødselsdage, familiefester, bryllupper og lignende.

- Den del vil vi nok også skrue op for i år, fortæller Ali B. Garossi.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk