30. juli 2021
Arkæologerne fra Museum Sydøstdanmark graver ud til Køge Nord-bydelen »Skovby«. Foto: Museum Sydøstdanmark
Arkæologerne fra Museum Sydøstdanmark graver ud til Køge Nord-bydelen »Skovby«. Foto: Museum Sydøstdanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grav ned i historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grav ned i historien
Oplev - 12. juni 2021 kl. 16:52

Jord flyttes der rigeligt af i området omkring Ølsemagle i øjeblikket. I forbindelse med den nye Køge Nord-bydel »Skovby« graves der nemlig ud til veje, rør og ledninger - og så er der de arkæologiske udgravninger.

- Udgravninger er vigtige i forhold til at forstå vores alle sammens fælles fortid og kulturarv. Uden disse er det kun begrænset, hvad vi kan sige om fortiden. Så de er absolut et vigtigt redskab i forhold til at forstå historien på en ny måde, fortæller museumsenspektør Anna Severine Beck fra Museum Sydøstdanmark og fortsætter:

- Og bliver vi først klogere på vores historiske ophav, kan vi også bedre lade fortiden stille kvalificerede spørgsmål til den dagligdag, vi lever i i dag - og på denne måde lade fortiden være vores guide til at eksemeplvis at skabe stærke fællesskaber.

Over de sidste 20 år har arkæologiske undersøgelser afdækket store dele af området omkring Ølsemagle landsby, og i dag er det et af de absolut bedst undersøgte områder på Sjælland. Det har givet et stort og mangfoldigt overblik over udviklingen set i et historisk perspektiv hen over 7000 år.

Derfor inviterer Museum Sydøstdanmark helt eksklusvit over de kommende fire måneder på en række gratis rundvisninger i udgravningerne sammen med nogle af museets arkæologer. Her vil du blandt andet høre mere om udgravningerne, og hvad der er dukket af af ting og sager i mulden undervejs.

Rundvisningerne foregår ved henholdsvis Kirkespieldsagre og ved Bramhøjgård på følgende tidspunkter: 20. juni (kl. 14 og 16), 4. juli (kl. 16), 18. juli (kl. 16), 8. august (kl. 16), 15. august (kl. 16), 12. september (kl. 16) og 10. oktober (kl. 16).

Alle rundvisninger er gratis, men kræver forudgående tilmelding på www.museerne.dk/events.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk