29. juli 2021
En af årets julenyheder hos SuRi er mad ud af huset, inklusiv kok. Her giver SuRi-kok Niclas Jensen andebrystet det sidste touch. Billederne til denne artikel er alle skudt i køkkenet hjemme hos restauratør Henrik Nielsen.Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

En af årets julenyheder hos SuRi er mad ud af huset, inklusiv kok. Her giver SuRi-kok Niclas Jensen andebrystet det sidste touch. Billederne til denne artikel er alle skudt i køkkenet hjemme hos restauratør Henrik Nielsen.Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gourmet-kok på hjemmebesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gourmet-kok på hjemmebesøg
Oplev - 21. november 2020 kl. 13:37
Af Agner Ahm

Restaurationslivet er hård ramt af coronarestriktionerne. I Holbæk svarer restaurant SuRi igen med nye kreative koncepter.

Mad ud af huset er ikke et nyt koncept på gourmetrestauranten SuRi på Holbæk Havn. Men restauratør Henrik Nielsen har udvidet begrebet til en hel palette.

I år kan man for eksempel få en af restaurantens kokke med hjem til at tilberede og anrette en fire retters julemenu.

Nu som før er kerneproduktet hos SuRi måltider af høj kvalitet. Men coronarestriktionerne har tvunget - eller måske inspireret - Henrik Nielsen til at udvikle en række nye tiltag. Og en pæn del handler om takeaway: Der er kommet flere menuer, og de fås i forskellige »anretninger«.

Nogle menuer leveres færdigtilberedte. Andre menuer kræver, at man lige giver maden det sidste touch i hjemmet, og her får man en grundigt illustreret vejledning i, hvordan tingene skal gøres.

Skal det være endnu nemmere, kan man bestille menuen plus en kok, som sørger for det hele. Kokken dukker op en time før gæsterne, og han medbringer også service, samt alt hvad han skal bruge af gryder, potter og pander.

Fakta:
  • Restaurant SuRi ligger på Havnevej 5 i den ene ende af den gamle havn i Holbæk.
  • SuRi åbnede i 2004 med Poul Bøje Nielsen og Henrik Nielsen ved roret.
  • For tre år siden valgte Poul Bøje Nielsen at koncentrere sig om Skoemagerkroen, mens Henrik Nielsen blev ene-ejer af SuRi.
  • SuRi driver også naborestauranten Maskinværkstedet og forretningen SuRi Fisk & Deli.
  • Man kan læse mere på www.suri.dk.

- Vi har selvfølgelig også åbent i restauranten, og vi har da stadig mange middagsgæster. Julefrokoster har vi selvfølgelig også, men slet ikke i det antal, vi plejer at have. Når vi skal sende folk hjem klokken 22, er der mange, som finder på noget helt andet, og det kan jeg sådan set godt forstå, siger Henrik Nielsen.

Han lægger ikke skjul på, at det har været pænt vanskeligt at være restauratør siden marts i år.

- Det har været lidt som at være landmand, som skal til at høste, og så får man besked på, at man ikke må bruge mejetærsker, siger han.

Men i stedet for at give op har han og hans stab draget en på sin vis indlysende konklusion: Vi må gøre noget andet - vi må finde på noget nyt.

Resultatet er en bred vifte af tiltag. Og et menukort, som ikke er blevet mindre, men større.

Det lille SuRi-imperium har også en række strenge at spille på:

I tilknytning til restauranten på havnen ligger der en fiske- og delikasseforretning, og med hører også naborestauranten Maskinværkstedet, hvor Henrik Nielsen sidst i oktober tændte op i stenovnen. Pizza kan også laves a la gourmet ...

En webshop er der også. Den bestyres af Henrik Nielsens kone Tina, som har konstateret, at et større sortiment betyder større salg - ofte også større salg til den enkelte kunde.

- Og det er jo det overordnede koncept: Vi skal have et stort menukort og mange måder, man kan nyde maden på, siger Henrik Nielsen.

SuRi har 21 fastansatte og har ikke fyret en eneste medarbejder på grund af coronaen.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk